College bezoekt Raak Installatiebouw B.V.

Donderdag 10 oktober is het college van burgemeester en wethouders op werkbezoek geweest bij Raak Installatiebouw B.V. in Hoogeveen.

College van B&W op bezoek bij Raak Installatiebouw B.V.

Wanneer je mensen spreekt en vraagt naar de bekendheid van Raak Installatiebouw B.V. dan is het vaak het verhaal van “de klepel en de klok”. Men weet niet exact wat de activiteiten van Raak zijn. Maar in een bevlogen presentatie nam de huidige eigenaar Jos Raak ons mee in het ontstaan en de werkvelden en activiteiten van de bedrijven en partners binnen de Raak Group.

Als revisiebedrijf van aardgas meet- en regelstations is Raak Installatiebouw B.V. sinds 1967 actief op de Nederlandse markt. Na een start met het accent op het reviseren en controleren van aardgasreduceerstations voor zowel de energiebedrijven als industrieën heeft men zich sinds 1993, onder leiding van Jos Raak, zich meer gericht op het produceren van complete aardgasreduceerstations voor zowel distributie- als aflevertoepassingen.

De kernkwaliteiten van de Raak Group zijn Kwaliteit – Innovatie – Ontzorgen.

Door een sterke groei in het bedrijf zijn in 2008 Raak Engineering B.V. opgericht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, installeren en Turn key opleveren van industriële gasdrukreduceerinstallaties. Raak IGS B.V. (International Gas Solutions) is sinds 2016 de handelsonderneming van Raak Group en tevens gesprekspartner voor internationale contacten.

Momenteel is het bedrijf met diverse partners aan het meedenken en ontwikkelen van waterstofgeneratoren in het kader van de energietransitie.

Het college was verrast om te zien hoe dit bedrijf een serieuze speler is op het gebied van aardgas meet- en regelstations in binnen en buitenland. Een bedrijf om trots op te zijn, een prachtige parel in ons bedrijfsklimaat.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 09:00 tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl