College bezoekt de Blikfabriek

Op 21 januari was het college van burgemeester en wethouders op bezoek bij TRIVIUM PACKAGING. Zo heet het bedrijf tegenwoordig. Menig Hoogevener zegt namen als Impress Metal Packaging, Ardaghgroup en Trivium helemaal niets. Maar zeg je Blikfabriek, dan weet iedereen waar je het over hebt. 

College bezoekt Trivium

Foto Gerrit Boer Hoogeveen: College bezoekt Trivium

Het college werd ontvangen door een kleine delegatie onder aanvoering van plantmanager Freddy Terpstra. Terpstra begon zijn presentatie met de quote SAFETY FIRST. Met hygiëne en duurzaamheid zijn dat de drie grootste onderwerpen waar het bedrijf hard aan werkt. 
Terpstra legde in heldere taal uit hoe het nu eigenlijk in elkaar steekt, zo’n overname door TRIVIUM. Dit Canadese pensioenfonds heeft 57% van de aandelen van de nieuwe groep in eigendom. Trivium richt zich helemaal op de blikverpakking van Food & Specialities.
De Hoogeveense vestiging investeert veel geld in verbetering van de blikdrukkerij en -lakkerij. De modernste machines op dat gebied staan hier in Hoogeveen. 
Voor het droogproces van de bedrukking werden altijd gasgestookte ovens gebruikt. In het kader van duurzaamheid is de overschakeling op UV-droging in gang gezet. Ook daarin is Hoogeveen pionier. Blik zelf is trouwens al meer dan 100 jaar het meest duurzame verpakkingsmateriaal dat bestaat. 'Daarom neemt de vraag naar blikverpakking nog steeds toe’, lichtteTerpstra toe. Naast de uitbreiding van de drukkerij staan er nog twee grote uitdagingen op stapel; de verbetering en vergroting van de magazijnfunctie en het opwekken van elektriciteit via zonnepanelen op de daken.
Het college was buitengewoon onder de indruk van wat er op deze plant allemaal gebeurde. Aan het eind liet Karel Loohuis als blijk van waardering voor de ontvangst een beeldje van de Trommelslager achter.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Openingstijden (zonder afspraak)

Vandaag gesloten Morgen van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl