Icoon uitroeptekenDoor technische problemen kunnen wij u telefonisch niet altijd goed helpen. Probeer het later nog een keer.

Coalitieakkoord en nieuwe wethouders in Hoogeveen

Gemeentebelangen Hoogeveen, PvdA, VVD en ChristenUnie hebben de onderhandelingen afgerond met een coalitieakkoord met de titel “Samen: verbinden & verbeteren”.

Onder leiding van formateur Harmke Vlieg kiest de coalitie voor een akkoord op hoofdlijnen. De partijen willen hiermee uitvoering gaan geven aan grote opgaven waar Hoogeveen voor staat: wonen, duurzaamheid en zorg & ondersteuning van onze inwoners, vanuit een gezonde financiële basis. De vier partijen willen samen met de gemeenteraad, inwoners, organisaties en ondernemers plannen opstellen en uitvoeren. Lees nu het coalitieakkoord "Samen: verbinden & verbeteren" (pdf - 1,2 MB).

Voor het college van burgemeester en wethouders worden de volgende wethouders voorgedragen: Jan Zwiers (Gemeentebelangen), Mark Tuit (PvdA), Roelof Bisschop (VVD), Jeroen Westendorp (ChristenUnie) en Derk Reneman (niet-partij gebonden). De coalitie wil verdergaan op de weg die is ingezet door goede samenwerking tussen de gemeenteraad en het college; namelijk zorgen voor een stabiele en financieel gezonde gemeente. 

Op donderdag 16 juni staat het coalitieakkoord op de agenda van de raadsvergadering en worden de nieuwe wethouders voorgedragen voor benoeming.
 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht