Basisschool voor Oekraïense kinderen start na herfstvakantie

Op maandag 24 oktober gaan de deuren open van basisschool Kienderbloesem, een school bedoeld voor Oekraïense kinderen. Dinsdag 25 oktober om 8.30 uur wordt de school feestelijk geopend.

Samenwerking
De verantwoordelijke schoolbesturen PricoH en Bijeen hebben het personeel geworven en ronden de voorbereiding nu af. De gemeente Hoogeveen heeft het gebouw in orde gebracht en de buitenruimte. De contacten tussen de schoolbesturen en de stichting Herderskinderen hebben niet tot een samenwerking geleid.

Opening
De feestelijke opening is op 25 oktober om 8.30 door Gerard Janze van PricoH, Jacqueline Verheggen van Bijeen en wethouder Mark Tuit door een cadeau te overhandigen aan de kinderen.

Noodzaak
De komst van basisschool voor Oekraïense kinderen is noodzakelijk, doordat de huidige twee locaties voor anderstaligen van PricoH en Bijeen vol zitten. Dit komt door de toenemende instroom van Oekraïense kinderen en de onzekerheid over hoe lang opvang in Nederland en deze regio nodig blijft. Verder zijn de verwachtingen dat de school een regiofunctie kan gaan vervullen en de instroom van Oekraïense kinderen zal toenemen door de aanstaande winter.

Vragen en aanmeldingen
Voor vragen kan u terecht bij PricoH en Bijeen via telefoonnummer 0528-234494. Aanmelden van kinderen kan door een e-mail te sturen naar: t.grond@pricoh.nl. Informatie is ook te vinden op de website van de gemeente.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht