Aziatische tijgermug aangetroffen in Hoogeveen

In de omgeving van de Ruisvoorn in Hoogeveen is een Aziatische tijgermug (Aedes albopictus) aangetroffen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet nader onderzoek naar de aanwezigheid van deze mug in de omgeving van de Ruisvoorn en heeft hierover de bewoners per brief en folder geïnformeerd. Ook de gemeente Hoogeveen en de GGD zijn geïnformeerd.

Opsporing

De aanwezigheid van de Aziatische tijgermug is in Nederland ongewenst omdat de mug infectieziekten kan overdragen. In Nederland is dit nog niet voorgekomen en die kans is ook zeer klein. Om te voorkomen dat deze mug zich in Nederland vestigt, start de NVWA binnenkort met de opsporing van eventuele andere Aziatische tijgermuggen. In een gebied van ruim 100 meter rondom de locatie waar de Aziatische tijgermug is gevonden, gaat de NVWA met zogenoemde muggenvallen op zoek naar de eventuele aanwezigheid van meer Aziatische tijgermuggen. Er zijn geen risico's verbonden aan deze opsporing.

Vragen

Voor vragen die te maken hebben met gezondheid kunt u bellen met GGD Drenthe via 0592-306300. Heeft u andere vragen, dan kunt u bellen met de NVWA via 0900-0388. Meer informatie over de Aziatische tijgermug vindt u op de website van de NVWA: www.nvwa.nl (zoek op tijgermug).

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl