Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Afval scheiden kan nu ook op basisschool De Fontein

Jong geleerd is oud gedaan. Dit gezegde gaat ook op voor het scheiden van afval. Veel kinderen leren thuis al dat dat afval in verschillende bakken moeten gooien. Tot nu toe kon dat op school niet en dat viel op bij de kinderen.

Afval scheiden scholen

Een van de leerlingen van evangelische basisschool De Fontein vroeg tijdens een gastles van wethouder Gert Vos waarom afvalscheiding daar niet mogelijk is. Het was de aanzet tot het besluit afvalscheiding mogelijk te maken. Wethouder Gert Vos: ‘We snappen de vraag van deze kinderen namelijk heel goed. En daarom hebben we besloten gescheiden afvalinzameling bij basisscholen mogelijk te maken.’ Nu is dat vaak onmogelijk of te duur, omdat het als bedrijfsafval behandeld wordt.

Basisschool De Fontein was de eerste school die zich aanmeldde voor de gescheiden afvalinzameling. Vandaag werden de containers in gebruik genomen. Wethouder Vos was erbij om de kinderen te bedanken voor hun frisse blik. ‘Kinderen wijzen ons in hun onbevangenheid op dingen die we beter kunnen doen. Daar luisteren we heel graag naar’.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl