Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Aanhouding en huisbezoeken in Hoogeveen

De politie doet onderzoek naar de organisatoren en opruiers van de onrust. Gemeente en politie doen samen huisbezoeken.

Sinds enkele dagen circuleert op social media een aankondiging van een zogenaamd project x in Hoogeveen. Daarin wordt opgeroepen vanavond in het centrum van Hoogeveen ‘feest te gaan vieren’. Het feest is verboden.

Donderdagavond 20 augustus hielden agenten een 19-jarige inwoner van Hollandscheveld aan voor medeplichtigheid aan opruiing. Hij wordt verdacht initiator van de oproepen te zijn en zit nog vast voor verhoor.

In de afgelopen dagen zijn in totaal acht jongeren, waaronder minderjarigen, aangehouden voor afsteken van (zwaar) vuurwerk en belediging. Zij hebben van de officier van justitie en gemeente een gebiedsontzegging gekregen. Donderdag hebben medewerkers van de politie en gemeente ongeveer 40 huisbezoeken afgelegd bij personen die de afgelopen dagen onderdeel waren van de samenscholingen in het centrum van Hoogeveen. Zij en hun ouders kregen een stevig gesprek en een waarschuwingsbrief.

Gemeente, politie en Openbaar Ministerie doen wat nodig is om de onrust en overlast in Hoogeveen te stoppen.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl