1K Z1E J3-plaquettes brengen hoop en gesprekken naar het hart van gemeente Hoogeveen

Deze maand zijn er in Hoogeveen vijftien speciale plaquettes geplaatst met een belangrijke boodschap. De '1K Z1E J3-plaquettes' zijn geïnitieerd door Charissa Moorrees-Eichert. Samen met de gemeente Hoogeveen zijn deze plaquettes aangebracht op bestaande bankjes om makkelijker te praten over moeilijke gedachten.

Plaquette op bankje in Hoogeveen

Plaquette met de boodschap 'Een goed gesprek begint met iemand echt zien', op een bankje bij het Station in Hoogeveen.

Het begin van betekenisvolle gesprekken

Charissa Moorrees-Eichert, werkzaam als geestelijk verzorger, is begonnen met dit idee omdat ze zag dat veel mensen het moeilijk hebben. Ze vond het belangrijk dat mensen elkaar kunnen uitnodigen voor een goed gesprek, dus bedacht ze deze speciale plaquettes.

 

De ideale plek voor verbinding

De plaquettes zijn strategisch geplaatst op bestaande bankjes op plekken waar veel mensen komen, zoals bij het station, in parken en in verschillende dorpen. De gemeente Hoogeveen denkt dat deze plekken ideaal zijn om de boodschap te verspreiden. Op de plaquettes staat een simpel maar krachtig bordje met de tekst: "Een goed gesprek begint met echt zien." Er staat ook een QR-code op die je naar de website van 113 Zelfmoordpreventie brengt.

Wethouder Mark Tuit zegt: " In onze gemeente is het belangrijk dat iedereen mee kan doen en zich begrepen voelt. Het praten over moeilijke onderwerpen, zoals zelfdoding, kan enorm lastig en spannend zijn. Maar het kan ook opluchten en het begin zijn van een oplossing."

 

Praten redt levens

De bedoeling van de plaquettes is om het gesprek over moeilijke gedachten te stimuleren. Charissa benadrukt dat de plaquettes zelf geen zelfmoorden zullen voorkomen, maar wel laten zien dat praten belangrijk is. "We willen erover kunnen praten," zegt ze, "we willen begrijpen wat moeilijk is in het leven en aanmoedigen om erover te praten."


Uitnodiging tot verbinding

Het belangrijkste idee achter dit initiatief is om mensen aan te moedigen met elkaar te praten. Met nog tien 1K Z1E J3-plaquettes beschikbaar, roept de gemeente via social media inwoners op om kunststofbankjes aan te dragen waarop deze plaquettes geplaatst kunnen worden. Of je nu zelf hulp nodig hebt of aandacht wilt geven aan anderen, de plaquettes herinneren ons eraan dat er ruimte is voor gesprek, begrip en steun. Charissa hoopt dat deze '1K Z1E J3-plaquettes' zich verspreiden in Hoogeveen en daarbuiten, zodat betekenisvolle gesprekken kunnen groeien.

 

Contactinformatie 113

Als het moeilijk is, kan 113 Zelfmoordpreventie helpen. Je kunt anoniem chatten op www.113.nl, of gratis bellen met 113 of 0800-0113.

Voor meer informatie kun je terecht op: www.113.nl/ikzieje

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht