Kindpakket aanvragen

Hebt u een laag inkomen en kinderen tot 18 jaar? U kunt dan gebruik maken van de regelingen uit het kindpakket. Hierin zit bijvoorbeeld fietsonderhoud voor een veilige fiets, een jaarabonnement van de Speel-o-theek en een 12 badenkaart voor zwembad de Dolfijn.

Aanvraagformulier kindpakket (pdf - 0,3 MB) 

Aanvragen

Lever het compleet ingevulde formulier met eventuele bijlagen in bij het Werkplein of de gemeentewinkel. De gemeente geeft binnen 8 weken antwoord op uw aanvraag. 

Voorwaarden

  • Uw kind is 17 jaar of jonger.
  • Bent u getrouwd of woont u samen? Dan mag uw inkomen niet hoger zijn dan € 1.713,77 netto per maand exclusief vakantietoeslag.
  • Bent u alleenstaand of alleenstaande ouder? Dan mag uw inkomen niet hoger zijn dan € 1.199,64 netto per maand exclusief vakantietoeslag.

Soorten vergoedingen

Speelgoed

Bent u op zoek naar speelgoed? Met een jaarabonnement van de speel-o-theek in Hoogeveen kan uw kind een jaar lang gratis speelgoed lenen. U kunt het speelgoed maximaal 3 weken lenen. Zo hebt u altijd speelgoed in huis voor uw kind.

Zwemabonnement

Houdt uw kind van zwemmen? Met een 12-badenkaart kan uw kind 12 keer zwemmen bij zwembad De Dolfijn in Hoogeveen. U moet de kaart laten zien bij de kassa. U kunt deze kaart ook als gezin gebruiken. Het totale aantal personen dat gaat zwemmen, wordt dan van de kaart afgetrokken.

Fiets

Kan de fiets van uw kind wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Dit kan 1 keer per jaar. Het is ook mogelijk om 2 keer per jaar een kleine reparatie te laten uitvoeren. Bij de reparaties wordt er standaard gebruik gemaakt van tweedehands onderdelen. De gemeente werkt hierin samen met Cosis. 

ID-kaart

Gaat uw kind naar het buitenland, bijvoorbeeld voor een schoolreisje? Dan is een ID-kaart vanaf 14 jaar verplicht. U kunt een vergoeding krijgen voor een ID-kaart voor uw kind. Pasfoto's en reiskosten worden niet vergoed. U hebt per kind 1 keer in de 5 jaar recht op een vergoeding.

Paspoort vluchtelingen

Woont uw kind in Nederland maar heeft hij of zij niet de Nederlandse identiteit? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor een vluchtelingenpaspoort of vreemdelingenpaspoort. Dit kan alleen als u kunt laten zien dat u geen paspoort kunt krijgen in het land waar u vandaan komt.

Meer informatie

Hebt u vragen over het Kindpakket? Neem dan contact op met gemeente Hoogeveen door te bellen: 14 0528 of te mailen naar kindpakket@hoogeveen.nl.

Regelingen van andere organisaties

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl