Lees voor

Kindpakket

1 op de 9 kinderen kan niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. Ouders hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en geld voor extraatjes voor de kinderen is er dan vaak niet. Het kindpakket geeft kinderen wel die mogelijkheid.

Speel-o-theek Hoogeveen

Met een jaarabonnement van de speel-o-theek kunt u een jaar lang speelgoed lenen bij de speel-o-theek in Hoogeveen. U kunt het speelgoed maximaal 3 weken lenen. Op deze manier heeft u altijd 'nieuw' speelgoed in huis voor uw kind(eren). Voor elke leeftijdscategorie en ontwikkelingsfase is er speelgoed aanwezig.

12-badenkaart zwembad De Dolfijn in Hoogeveen

Met een 12-badenkaart kan uw kind 12 keer zwemmen bij zwembad De Dolfijn. U moet de kaart vertonen bij de kassa. Het is ook mogelijk om als gezin gebruik te maken van deze kaart. Het totaal aantal personen dat gaat zwemmen, wordt dan in mindering gebracht op de kaart.

Identiteitskaart of reisdocument statushouders

Mocht uw kind naar het buitenland gaan, voor bijvoorbeeld een schoolreis, dan is een reisdocument verplicht. Daarnaast heeft uw kind vanaf 14 jaar de verplichting zich te kunnen legitimeren. U kunt daarom een identiteitskaart aanvragen voor uw kind.

Als uw kind de Nederlandse nationaliteit niet heeft, maar wel in Nederland woont en verblijft, kunt u een vreemdelingenpaspoort of vluchtelingenpaspoort aanvragen. Dit kan alleen als u kunt aantonen dat u geen paspoort kunt krijgen in het land waar u vandaan komt.

Fietsonderhoud

De fiets van uw kind kan jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen. Daarnaast is het mogelijk om tweemaal een kleine reparatie te laten uitvoeren. De gemeente werkt hierin samen met Cosis (voorheen Promens Care).

Voorwaarden

  • Uw kind is 17 jaar of jonger.
  • Gehuwden of samenwonenden hebben een maximum inkomen van € 1.758,08 netto per maand.
  • Alleenstaande ouders hebben een maximum inkomen van € 1.230,66 netto per maand.

Aanvraag

U dient het volledig ingevulde formulier met bijbehorende gegevens in te leveren bij het Werkplein of de gemeentewinkel. U wordt per brief op de hoogte gebracht of uw aanvraag is goedgekeurd.

Andere regelingen

Naast het kindpakket zijn er nog andere regelingen om ouders met kinderen te ondersteunen.

Regelingen gemeente Hoogeveen

Landelijke regelingen

Meer informatie

Heeft u vragen over de regeling Kindpakket? Neem dan contact op met de gemeente Hoogeveen via telefoonnummer 14 0528 of mail uw vraag naar kindpakket@hoogeveen.nl.

Uitgelicht

Zoeken