Lees voor

Warmtescan daken

Veel warmte in een gebouw gaat verloren door het dak. Het is alleen moeilijk te zien hoeveel dat precies is en op welke plek dat gebeurt. Met speciale apparatuur worden temparatuurmetingen met infrarood omgezet naar een duidelijk beeld.
Boven de dorpskernen in de gemeente heeft op woensdag 2 februari 2011 tussen 22:00 en 23:40 een vliegtuig gevlogen dat de warmteuitstraling van alle gebouwen heeft gemeten. Via de onderstaande link kunt u bekijken welke warmteuitstraling is gemeten voor bijvoorbeeld uw eigen woning.
Let op! De scan is een momentopname, genomen op een gemiddelde koude winterdag, op een moment waarop veel mensen thuis zijn. De buitentemperatuur op het moment van de opname lag rond het vriespunt. Het is mogelijk dat u door vakantie of andere redenen niet thuis was.

Hoe werkt het?

Met het vergrootglaasje kunt u een gebied selecteren. Ook kunt u op een specifiek adres zoeken met de zoekfunctie boven in beeld. Door de vinkjes rechtsboven aan of uit te zetten kunt u kiezen tussen een gedetailleerde weergave per pand of een gemiddelde. Geadviseerd wordt voor gedetailleerde weergave te kiezen. Dan kunt u precies zien op welke plekken er sprake is van warmteverlies.

Veelgestelde vragen

Door wie is de scan uitgevoerd? Hoe gaat het meten in zijn werk? En waarom heeft de gemeente de scan laten maken? Op deze en meer vragen geven we u een antwoord in de lijst met 'veelgestelde vragen'.

Uitgelicht

Zoeken