Lees voor

Zonnelening voor particuliere woningeigenaren

Vanaf 1 maart 2017 is het voor inwoners van de gemeente Hoogeveen mogelijk om een zonnelening aan te vragen. Deze lening is bedoeld voor particuliere woningbezitters die willen investeren in het opwekken van zonne-energie. Een bedrag van € 357.928,- is beschikbaar gesteld door de provincie Drenthe en de gemeente Hoogeveen.

Wat houdt de zonnelening in?

Met de zonnelening is het mogelijk om tegen een zeer lage rente een lening van maximaal € 7.499,- af te sluiten voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzame technieken gericht op het opwekken van zonne-energie. De zonnelening is een duurzaamheidslening en vergelijkbaar met de gemeentelijke duurzaamheidslening. Met dit verschil dat u deze lening direct kunt aanvragen zonder dat een energiescan van uw woning nodig is.

De zonnelening heeft een eigen rentetarief. Het rentepercentage wordt vastgesteld op de datum waarop de aanvraag bij SVB binnen is. Deze rente staat de hele looptijd van de lening vast. Kijk voor de actuele rentetarieven op www.svn.nl/rente.

Hoe vraag ik de zonnelening aan?

U kunt de zonnelening meteen aanvragen.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland voert de zonnelening voor de provincie Drenthe en de gemeente uit. 

Het verschil tussen de zonnelening en de duurzaamheidslening Hoogeveen

De zonnelening is speciaal bedoeld voor de aanschaf van zonnepanelen en zonneboilers. U kunt deze lening direct digitaal aanvragen direct aanvragen bij SNN. Met de duurzaamheidslening Hoogeveen kunt u naast zonnepanelen een breed pakket van duurzame maatregelen aan uw woning financieren. Daarnaast ligt het maximaal te lenen bedrag hoger: € 20.000 i.p.v. € 7.500 euro.

Uitgelicht

Zoeken