Lees voor

Gemeentelijke regelingen

De gemeente Hoogeveen heeft een aantal regelingen om u te ondersteunen bij het energiezuinig maken van uw woning. Bekijk hieronder de maatregel die bij u past en klik verder voor meer informatie. Weet u niet goed welke maatregel voor u van toepassing zou kunnen zijn? Doorloop dan de korte vragenlijst en u vindt de juiste maatregel voor uw situatie.

Duurzaamheidslening voor woningeigenaren

De gemeente wil graag dat u duurzaam verbouwt en zorgt er daarom voor dat u goedkoop en betrouwbaar kunt lenen en biedt daarom voor particuliere woningeigenaren een duurzaamheidslening aan. Deze regeling is ook bestemd voor non-profitorganisaties en VVE's. De duurzaamheidslening is voor u voordeliger dan een normale lening vanwege de gunstige rentetarieven. De Duurzaamheidslening heeft een eigen rentetarief. Het rentepercentage wordt vastgesteld op de datum waarop de aanvraag bij SVn binnen is. Deze rente staat de hele looptijd van de lening vast. Kijk voor de actuele rentetarieven op www.svn.nl/rente.

Stimuleren van lokale duurzame initiatieven

De gemeente wil lokale duurzaamheidsinitiatieven op straat- of buurtniveau een duw in de goede richting geven om zo met elkaar een bijdrage te leveren aan energiebesparing en een duurzame woon- en leefomgeving. Er wordt maximaal € 500 per straat of buurt aan een team beschikbaar gesteld, voor onder andere drukwerk, zaalhuur, buurtenquêtes en het opstarten van een website.
Kijk hier voor meer informatie. 

Uitgelicht

Zoeken