Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Hoofdstraat Fase 1

Hoofdstraat - Kerkplein

Het beplanten van de plantenbakken in de Hoofdstraat was het sluitstuk van de eerste fase van de herinrichting van de Hoofdstraat. Het geeft een groene uitstraling in de straat en dat is wat we bij het ontwerp voor ogen hadden. Natuurlijk is het groen nog pril; de komende jaren wordt het nog groener als de planten en de bomen goed uitgroeien. Het grote werk is daarmee afgerond. Tot het einde van het jaar zullen er nog wat gebruikelijke herstelwerkzaamheden plaatsvinden, onder meer aan het straatwerk, en wordt de nieuwe straatverlichting in de Hoofdstraat en op het Kerkplein aangebracht.

Waterkunst

Het is een interactief waterkunstwerk. Het kunstwerk werkt aan de hand van software wat is afgestemd op de dag, tijdstip en de gebeurtenissen op het plein. De basis van het kunstwerk is een watervlak, dat de kerk sfeervol weerspiegelt. Verder heeft het kunstwerk spuiters, vernevelaars, bedriegertjes, waterjets, boogspuiters en verlichting die steeds verschillend met elkaar gecombineerd kunnen worden. De diversiteit aan mogelijke combinaties maakt het uniek.

De bouwperiode van een dergelijk waterkunstwerk is intensief. Naast het zichtbare deel van het waterkunstwerk, zijn er ondergronds ook uitgebreide systemen aangelegd voor de werking van het waterkunstwerk. Een buffer van 12 m3 water, zuiveringsinstallaties, aansturing en daarvandaan een enorme hoeveelheid slangen en leidingen naar het waterkunstwerk voor de watertoevoer en –afvoer en voor de verlichting. De afgelopen weken is alles getest. Gelukkig werkt alles goed. Hier en daar worden nog een paar aanpassingen gedaan. Alles om ervoor te zorgen dat u straks kunt genieten van het prachtige effect dat dit kunstwerk zal hebben!

Spiegelkraan

De productie van de spiegelkraan gebeurt zeer zorgvuldig. Met de producent en verschillende leveranciers zijn afspraken gemaakt over de gewenste hoge kwaliteit, waarbij de productietijd ondergeschikt is aan de kwaliteit. Naar verwachting wordt de spiegelkraan in voorjaar 2020 geplaatst. De spiegelkraan wordt dan in onderdelen naar Hoogeveen gebracht en ter plaatse opgebouwd, dit zal enkele weken in beslag nemen. Met de plaatsing van de spiegelkraan is het waterkunstwerk op het Kerkplein compleet en is de eerste fase van de herinrichting van het centrum afgerond. Hier zal de gemeente op gepaste wijze aandacht aan schenken!

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl