Icoon uitroeptekenDoor technische problemen kunnen wij u telefonisch niet altijd goed helpen. Probeer het later nog een keer.

Park Dwingeland

Park Dwingeland wordt het park van Hoogeveen. Het park heeft een unieke ligging meteen achter de Hoofdstraat, in het hart van het centrum. Het wordt een ontmoetingsplek en een plek om te sporten, ontspannen en recreëren. Niet alleen voor de bewoners van het stadscentrum maar ook voor winkelend publiek, jongeren, ouderen en bezoekers. Oftewel: een plek voor iedereen.

Meer verbinding

De eerste fase van de vergroting van Park Dwingeland, een groen park bovenop een parkeergarage, is met de realisatie van het project De Kaap afgerond. Bij de aanleg van de rest van het park ligt de nadruk op verbinding. Verbinding tussen mensen en verbinding van het park met de Hoofdstraat. Het is belangrijk dat het park minder geïsoleerd komt te liggen.

In de buurt van het park kunnen functies worden toegevoegd waarmee de levendigheid van het park vergroot wordt. Aan de noordzijde van het park krijgt de school een flinke opknapbeurt, zodat ze meer betrokken wordt bij het park. Park Dwingeland krijgt een belangrijke functie om te recreëren, bewegen en voor evenementen.

Vervolg aanleg park

Een groot deel van het nieuwe park Dwingeland is al aangelegd. Het resterende deel wordt in 2021 aangelegd. Als het bestemmingsplan definitief is, kan de woningbouw van start. 

Vanaf januari/februari gaan we aan de slag met:

  • Afronding van het park
  • Herinrichting van het Stoekeplein
  • Bereikbaarheid en positie school Villa Kakelbont in het geheel
  • Inpassen van spelen in het park

Bekijk de inrichtingstekening van het park (pdf - 3,3 MB)

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht