Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Stadscentrum

Hoogeveen bouwt aan het stadscentrum van de toekomst. Een stadscentrum met een sociale functie, aantrekkelijk winkelaanbod en gevarieerde horeca en ontspanning. Een centrum dat is ingericht op het gemak van bezoekers. Waar je lekker kunt shoppen, een hapje eten en cultuur snuiven. Elke keer weer.

Projecten

Het vernieuwen van het centrum bestaat uit verschillende projecten en fases.

Regelingen

Hoogeveen moet een compacter en kleiner stadscentrum krijgen om zo ook in de toekomst vitaal te blijven. Dat staat in de visie voor het stadscentrum. Het kernwinkelgebied (Hoofdstraat) blijft in de geactualiseerde visie bestaan en de aanloopgebieden (zoals de Schutstraat en Het Haagje) worden kleiner. De Tamboerpassage valt ook buiten het toekomstige winkelgebied. Het college voelt zich moreel verplicht om ondernemers en eigenaren uit deze gebieden in het centrum te steunen. Daarom zijn er verschillende regelingen beschikbaar voor ondernemers.

Stimuleringsregeling

Ondernemers en eigenaren kunnen een verplaatsings-, transformatie-of gevelverbeteringssubsidie van de gemeente krijgen. Meer achtergrondinformatie over deze regelingen vindt u hieronder.

Documenten

Vaststellen Verordening stimulering detailhandel stadscentrum Hoogeveen 2020

Nieuwsberichten

Geen nieuws beschikbaar

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Openingstijden (zonder afspraak)

Vandaag geopend van 09:00 tot 13:00 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl