Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Uw eigen situatie

Hebt u vragen over uw eigen situatie? Neem dan telefonisch contact op met de GGD Drenthe, tussen 8.00 - 17.00 uur: 0592-306300. Hebt u zelf klachten? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met uw huisarts. Ga niet zelf naar het spreekuur. 

Noodpakketten Voedselbank

In deze bijzondere tijden gebeuren er ook mooie dingen. Mensen helpen elkaar waar mogelijk en staan voor elkaar klaar. Om mensen in nood direct te kunnen helpen, stelt de Voedselbank Hoogeveen noodpakketten beschikbaar voor inwoners uit Hoogeveen en De Wolden die dat nodig hebben. Hebt u door de maatregelen rond het coronavirus geen of te weinig inkomen? Dan kunt u een noodpakket aanvragen bij Stichting WelzijnsWerk (SWW). U kunt van maandag tot en met vrijdag bellen met SWW: 0528- 27 88 55.

Uw welzijn

U kunt ook bij Stichting Welzijnswerk Hoogeveen terecht als u hulp nodig hebt of behoefte hebt aan een praatje. Of als u hulp nodig hebt bij het structureren van de dag met uw kinderen thuis of een andere concrete of acute vraag hebt. Samen met verschillende vrijwilligersorganisaties gaan de medewerkers van SWW en de Smederijen aan de slag om u te ondersteunen.

Veilig Thuis

De GGD ontvangt steeds meer signalen dat bij verschillende gezinnen de spanningen thuis nu oplopen. Maakt u zich zorgen? Bel dan met Veilig Thuis: 0800 - 20 00. Veilig Thuis werkt nauw samen met gemeenten, zorg- en justitiepartners. Medewerkers van Veilig Thuis komen op huisbezoek als dat nodig is en komen in actie bij signalen van acute onveiligheid.

Meedoen aan onderzoek

Met de coronacheck-app kunnen zorgverleners de gezondheid van grote groepen mensen op afstand volgen. Het helpt ziekenhuizen beter in te spelen op de zorgbehoefte in de regio. U kunt zich aanmelden voor de corona check Drenthe. In de app kunt u dagelijks gezondheidsgegevens doorgeven. Bijvoorbeeld hoeveel u hoest, of u kortademig bent en wat uw temperatuur is. De app stuurt deze gegevens door naar het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. U krijgt binnen 48 uur een bericht van het medisch team. 

Veelgestelde vragen

Het RIVM en de GGD verzamelen vragen en beantwoorden de meest gestelde vragen op de website van het RIVM. Ook kunt u het landelijke informatienummer bellen, tussen 08.00 - 20.00 uur: 0800-1351

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Openingstijden (zonder afspraak)

Vandaag geopend van 09:00 tot 13:00 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl