Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak.

Financiële hulp na Tozo-regeling

Per 1 oktober 2021 stopt de Tozo-regeling. Hebt u daarna nog financiële ondersteuning nodig? Dan kunt u Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) aanvragen. Vanaf 1 oktober 2021 tot 1 januari 2022 gelden er versoepelingen. Voordat u de Bbz kunt aanvragen, willen wij eerst met u in gesprek. Stuur een mail met uw naam en telefoonnummer om een gesprek aan te vragen.

Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

De Bbz-regeling is niet nieuw maar vanaf 1 oktober 2021 tot 1 januari 2022 worden de voorwaarden voor deze regeling versoepeld. Dit houdt onder andere in dat:

  • u de regeling met terugwerkende kracht tot maximaal 2 maanden kunt aanvragen
  • er geen vermogenstoets is
  • de gemeente uw bedrijf op levensvatbaarheid toetst
  • u meer bewijsstukken moet aanleveren (uw administratie moet op orde zijn)

Lening bedrijfskapitaal

Voor het aanvragen van een lening voor bedrijfskapitaal (bijvoorbeeld voor het aflossen van schulden), blijven de reguliere Bbz-voorwaarden gelden.

Contact

Vraagt u zich af of u per 1 oktober in aanmerking komt voor financiële hulp? Of hebt u vragen over de tijdelijke versoepelingen van de Bbz-regeling? Stuur dan een mail naar ondernemersadvies@dewoldenhoogeveen.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl