Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Landelijke financiële regelingen

Om de gevolgen van het coronavirus voor zzp'ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen, heeft het kabinet landelijke regelingen gemaakt.

Noodfonds in plaats van Werktijdverkorting

Hebt u omzetverlies door het coronavirus, dan kunt u een aanvraag doen uit het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dit fonds keert geld uit waarmee u werknemers met een vast of flexibel contract kunt doorbetalen. Deze regeling vervangt tijdelijk de werktijdverkorting. U kunt het NOW aanvragen bij UWV

Borgstelling mkb-kredieten (BMKB)

Deze regeling is voor bedrijven die in liquiditeitsproblemen komen door het coronavirus en het effect ervan op de economie. Het ministerie van EZK staat via de BMKB borg voor de kredieten aan ondernemers, zodat zij makkelijker geld kunnen lenen. Ondernemers kunnen hiervoor terecht bij kredietverstrekkers, zoals banken. Deze borgstelling wordt vanwege het coronavirus verruimd.

Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren (TOGS)

Hebt u geen of bijna geen inkomsten meer door de overheidsmaatregelen om corona te bestrijden? Om bedrijven uit de sectoren die getroffen zijn, te helpen, is de TOGS-regeling bedacht. Met deze regeling kan een ondernemer eenmalig € 4.000,00 ontvangen.

Meer informatie, aanvragen en voorwaarden (website Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl