Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Conceptaanvraag indienen

Als u wilt bouwen, hebt u meestal een omgevingsvergunning nodig. Of dit nodig is, achterhaalt u met een vergunningcheck. Weet u na deze check nog niet zeker of u deze vergunning nodig hebt? Dan kunt u een conceptaanvraag indienen. De gemeente geeft dan een schriftelijk antwoord op uw plannen. Bijvoorbeeld of uw plannen haalbaar zijn en of u de omgevingsvergunning moet aanvragen. De conceptaanvraag is geen officiĆ«le aanvraag. U krijgt in een bevestigingsbrief alleen uitslag over de haalbaarheid van uw plannen. In deze brief leest u de vervolgstappen die voor u gelden.

Hoe werkt het

In het Omgevingsloket Online klikt u op Een vergunning aanvragen. U doorloopt alle stappen en klikt aan het eind van uw aanvraag op Vooroverleg aanvragen.

Meesturen

Bij uw conceptaanvraag hebt u een duidelijke beschrijving van uw plannen en duidelijke tekeningen nodig. Wij adviseren u om hiervoor een adviseur (architect of bouwkundig tekenbureau) in te schakelen.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Openingstijden (zonder afspraak)

Vandaag gesloten Morgen van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl