Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak.

Conceptaanvraag indienen

Als u wilt bouwen, hebt u meestal een omgevingsvergunning nodig. Of dit nodig is, achterhaalt u met een vergunningcheck. Weet u na deze check nog niet zeker of u deze vergunning nodig hebt? Dan kunt u een conceptaanvraag indienen. De gemeente laat u dan weten of uw plannen haalbaar zijn en of u een omgevingsvergunning moet aanvragen. De conceptaanvraag is geen officiële aanvraag.

Let op: aan het eind klikt u op Vooroverleg om een conceptaanvraag te doen. U klikt niet op Indienen 

Hoe het werkt

  • In het Omgevingsloket Online klikt u op Een vergunning aanvragen. U doorloopt alle stappen en klikt aan het eind van uw aanvraag op Vooroverleg aanvragen. Klik niet op Indienen, dan vraagt u namelijk een officiële omgevingsvergunning aan. 
  • U hoort via een brief of uw plannen haalbaar zijn en of u een omgevingsvergunning moet aanvragen. In deze brief leest u de vervolgstappen die voor u gelden.

Meesturen

Bij uw conceptaanvraag hebt u een duidelijke beschrijving van uw plannen en duidelijke tekeningen nodig. Wij adviseren u om hiervoor een adviseur (architect of bouwkundig tekenbureau) in te schakelen.

Kosten

De kosten van een conceptaanvraag zijn afhankelijk van het soort aanvraag dat u wilt laten beoordelen:

  • Verklaring vergunningvrij bouwen: € 111,05
  • Reguliere omgevingsvergunning: € 168,65
  • Uitgebreide omgevingsvergunning: € 327,75
  • Wijziging van een bestemmingsplan: € 327,75

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl