Lees voor

9 april 2019 - Deltion College Zwolle

Op uitnodiging van het Deltion College is het college van burgemeester en wethouders van Hoogeveen op 9 april op werkbezoek geweest in Zwolle. De delegatie uit Hoogeveen werd gastvrij ontvangen bij café Plein 15 wat gerund wordt door studenten van het Regionaal Opleidingscentrum. Bert Beun, voorzitter van het college van bestuur van het Deltion College, legt uit dat elke gemeente die is aangesloten bij het Netwerk Zwolle wordt uitgenodigd bij het Deltion College. 

Campus

De campus van het Deltion College is indrukwekkend. Een boulevard loopt dwars over de campus en verbindt de verschillende gebouwen met elkaar. Elke opleiding heeft min of meer een eigen gebouw met een herkenbare kleur en eigen dynamiek. Daarnaast zijn er algemene faciliteiten van sportcentrum, bibliotheek, restaurants, studie succes centrum, theater tot een heus dakterras. Het Deltion College biedt ruim 225 verschillende mbo-opleidingen, cursussen en trainingen aan. Dit in de vorm van BOL, BBL of deeltrajecten. Ongeveer 17.000 studenten weten de weg te vinden naar Zwolle en daarmee is het een echte regio opleiding.

Ook ruim 350 Hoogeveense leerlingen gaan naar het Deltion College. En even zoveel studenten gaan naar Hoogeveense bedrijven voor een stage. Het college vindt samenwerking in het netwerk Zwolle erg belangrijk, evenals de samenwerking tussen het Deltion College en het Alfa College.

Een leven lang leren

Baanbrekend is een initiatief van Deltion College en is bedoeld om studenten, medewerkers en het werkveld met elkaar in gesprek te laten zijn over een leven lang ontwikkelen. Dit is belangrijker dan ooit omdat de arbeidsmarkt steeds sneller verandert. Bij het netwerk Zwolle en kennispoort Zwolle wordt de vraag van werkgevers opgehaald. Waar is behoefte aan! Dit wordt vertaald naar mbo-opleidingen, leerroutes voor bij of omscholing, een cursus of maatwerk voor bedrijven.

In het platform zijn naast de mbo en hbo scholen van Zwolle, maar ook de scholen uit de regio van harte welkom, zoals het Drenthe College en het Alfacollege. Samenwerken staat voorop.

Inspirerend bezoek

Het college was onder de indruk van de trots die studenten en docenten uitstralen. Trots op hun vak van bakker, lasser, verpleegkundige, opticien tot monteur. Teveel om op te noemen. Aan de boulevard hangen de banners met studenten die goud of zilver hebben behaald bij de Nederlandse kampioenschappen beroepen. De trots spat er vanaf! Het college vond het een inspirerend bezoek.

College Deltion Zwolle

Uitgelicht

Zoeken