Lees voor

6 november 2018 - Rabobank

Op 6 november was het college op werkbezoek bij de vestiging van RABObank ‘Het Drentse Land’ aan de Donau. Met name Erik Giethoorn bevond zich op bekend terrein, want hij was zowel werkzaam bij “De Boer Supermarkt” als bij de RABObank die in het verleden achtereenvolgens in het gebouw aan de Donau gehuisvest waren.

Directievoorzitter Koen Ronner van de nieuw gefuseerde bank ‘Het Drentse Land’ gaf een presentatie over de nieuwste ontwikkeling die de Rabobank landelijk doormaakt. Door een nieuwe bedrijfsstructuur met landelijk 14 Kringen met 14 specialistenteam zullen er in deze vestiging in Hoogeveen straks nog maar 60 personen werkzaam zijn. Ronner informeerde het college onder andere over de samenwerking die ABN, ING en RABO aangaan op het gebied van ‘geld uit de muur trekken’. Onder de samenwerkingsstructuur GSN (GeldServiceNederland) zullen er in 2019 in de kern van Hoogeveen nog hooguit twee geldautomaten beschikbaar zijn. De banken spelen daarmee in op de veranderende behoefte aan cashgeld bij particulieren en bedrijven. De bank bood haar samenwerking aan op het gebied van acquisitie van bedrijven en het college beloofde van dat aanbod gebruik te maken als de potentiële vestiger daarmee instemde.

Ronner benadrukte terecht nog even de maatschappelijk functie die RABO heeft. Ze schenken veel geld aan maatschappelijke initiatieven en verrasten het college met de mededeling dat ze de drainageproblematiek op Vliegveld Hoogeveen bekostigden. Nadat er nog enkele 1 op 1 afspraken werden gemaakt besloot Burgemeester Karel Loohuis de bijeenkomst. Het college keek daarmee terug op een zinvol en informatief werkbezoek.

College bezoekt Rabobank

College bezoekt Rabobank

Uitgelicht

Zoeken