Lees voor

30 mei 2017

B&W besluiten

Orgaan:
College van B&W
Locatie:
B&W-Kamer
Datum:
dinsdag 30 mei 2017
Aanvang:
09:00 uur
1.

Wethouder Otten

Bemog mag woningen bouwen aan Julianastraat Hoogeveen

Samenvatting

Het college heeft de herontwikkeling van de voormalige locatie Roelof van Echtencollege aan de Julianastraat gegund aan Bemog Projectontwikkeling uit Zwolle. Zeven partijen hadden hierop ingeschreven. Het gaat om een project van twee geschakelde vrijstaande woningen, acht twee-onder-één-kapwoningen en 22 rijenwoningen.

Stukken

2.

Overeenkomst rond bouw woning

Overeenkomst rond bouw woning

Samenvatting

Het college sluit met de aanvragers van een vergunning voor de bouw van een woning een overeenkomst af voor de kosten van de bestemmingsplanprocedure en eventuele planschade. Dit is een zogeheten anterieure overeenkomst. Het gaat om een nieuwe woning tegenover nummer 157a aan het Zuideropgaande in Hollandscheveld.

3.

Wethouder Giethoorn

Extra buitengewone vergadering WMD

Samenvatting

Het college heeft kennisgenomen van brieven van de WMD over een extra buitengewone openbare Algemene Vergadering van Aandeelhouders op woensdag 7 juni. Deze gaat over het proces rond de Indonesische activiteiten van de WMD. De informatie is doorgestuurd naar de gemeenteraad.

Stukken

4.

Wethouder Otten

Nieuw opslagbedrijf aan Het Oosterveld Hoogeveen

Samenvatting

College Het college wil meewerken aan de vestiging van een opslagbedrijf op een perceel aan Het Oosterveld in Hoogeveen. Het gaat hoofdzakelijk om de opslag van inventaris van een fastfoodketen. Alle activiteiten vinden binnen plaats. Om de vestiging planologisch mogelijk te maken wordt het bestemmingsplan herzien.

Stukken

5.

Wethouder Otten

Overeenkomst rond bouw woning

Samenvatting

Het college sluit met de aanvragers van een vergunning voor de bouw van een woning een overeenkomst af voor de kosten van een bestemmingsplanprocedure en eventuele planschade. Dit is een zogeheten anterieure overeenkomst. Het gaat om een nieuwe woning naast nummer 160 aan het Zuideropgaande in Hollandscheveld.

6.

Wethouder Otten

Gemeente wil bouwkavels uitgeven in Nijstad-Oost

Samenvatting

De gemeente Hoogeveen wil in Nijstad-Oost, in de hoek van Nijstad en de Zuidwoldigerweg, ongeveer 80 kavels voor woningbouw uitgeven. De gemeente gaat nu een gebiedsvisie maken voor het gebied rond de Zandwinplas; een globaal plan waarin de historie van het gebied schreven wordt, net als de wettelijke kaders en de mogelijke sfeer van de nieuwe wijk. In het najaar van 2018 wordt verwacht te kunnen starten met het bouwrijp maken van de locatie.

Stukken

Uitgelicht

Zoeken