Lees voor

Planning

Na het raadsbesluit over de plannen voor het Bentinckspark begin 2009 is er hard gewerkt aan de vernieuwing van het Bentinckspark. De kern van de campus zal rond 2017 klaar zijn. Een deel van de plannen, waaronder de aanleg van het stadspark en het vernieuwen van het hockey- en korfbalcomplex zijn uitgesteld door bezuinigingen.

Voetbal: 2012
In 2012 is Na het voetbalcomplex opgeleverd waaraan sinds januari 2009 samen met VV Hoogeveen en HZVV is gewerkt. Het resultaat mag er zijn. Het complex bestaat uit vier hele kunstgrasvelden twee jeugdkunstgrasvelden en drieënhalve gewone velden. Verder zijn er twee voetbalkantines met business en kleedruimte.


School: 2014
In augustus 2014 namen de leerlingen van het Roelof van Echten college van mavo, havo en vwo hun nieuwe school in het Bentinckspark in gebruik. Een schitterende locatie voor een school welke de sportambities van haar leerlingen hoog in het vaandel draagt. Voor haar sporttalenten komen alle faciliteiten binnen handbereik.

Atletiekbaan: 2015
Op 25 april 2015 is de nieuwe ’unieke’ atletiekbaan officieel geopend en in gebruik genomen door atletiekvereniging HAC ’63 en het onderwijs. Uniek in Noord-Nederland omdat het een acht- laans baan is met negen sprint lanen uitgevoerd met een kunststof toplaag welke de snelheid ten goede komt. De baan is uitgerust met een dubbele verspringbak, twee hoog spring matten, een discuskooi, een plek voor kogelslingeren, kogelstoten, een polsstok hoog spring kussen en een steeple bak. Alles uitgevoerd met de nieuwste technieken. Uiteraard is alles getoetst aan de regels van de KNAU.

Het Activum: 2017
Naast de atletiekbaan is er een nieuw activiteitencentrum gerealiseerd. Het ‘Activum’. Het Activum heeft twee sporthallen en een gymzaal. Overdag wordt de sporthal gebruikt voor gymlessen van het voortgezet onderwijs. ’s Avonds en in de weekenden sporten de verenigingen in het Activum. De topsporthal telt 1.100 vaste tribuneplaatsen. De capaciteit kan worden uitgebreid tot 2.100, zodat er grote sportevenementen plaats kunnen vinden. Het gebouw heeft twaalf kleedkamers en een gezamenlijk sportcafé voor de gebruikers van de atletiekbaan en het Activum. In de praktijkruimte van het Activum is een fystiotherapeut gevestigd. Het ‘Activum’ is op 5 oktober 2017 geopend.

Afronding: 2020
Tenslotte worden in 2020 de Sportveldenweg, de centrale toegang en het parkeerterrein van het Bentinckspark heringericht. De kern van de Campus onderwijs & sport Bentinckspark is dan klaar. 

 

Uitgelicht

Zoeken