Lees voor

Het Bentinckspark

De campus onderwijs & sport Bentinckspark is een centrale voorziening van sport en onderwijs voor Hoogeveen en de wijde omtrek.

De meerwaarde van het Bentinckspark zit in de combinatie van onderwijs en sport, de kwaliteit van de sportvoorzieningen en het aantrekken van (sport)evenementen. Het is een belangrijke voorziening voor de inwoners van de gemeente Hoogeveen. De campus  draagt bij aan diverse maatschappelijke doelen zoals meer bewegen en talentontwikkeling.  Het Bentinckspark leent zich goed voor praktijkgericht leren. Bijvoorbeeld bij sportverenigingen, onderhoudsbedrijven voor groen en installaties, recreatie en horeca.

Drukte

In het Bentinckspark is goed gekeken naar de samenhang tussen de scholen voor voortgezet onderwijs (RSG Wolfsbos en het Roelof van Echten College) en de binnen- en buitensport voorzieningen. Hierdoor ontstaat ‘drukte’ in het Bentinckspark. Naast 1000 sporters van de verenigingen maken ook 4000 leerlingen gebruik van de campus. Overdag onderwijs en ’s avonds en in het weekend sporten. Dat is efficiënt omgaan met voorzieningen.

Regionale uitstraling

Het Bentinckspark is een schitterende campus voor onderwijs en sport met een regionale uitstraling. Het voetbalcomplex trekt de aandacht in de regio. Regionale toppers in de play-offs worden gespeeld in het Bentinckspark. Ook sport- personeelsuitjes hebben inmiddels een plek in het Bentinckspark.

Inrichting

Het Bentinckspark heeft een hoogwaardige robuuste inrichting. Een investering voor de lange termijn waar het prettig toeven is. Niet alleen voor sporters, maar ook voor de rest van de inwoners van Hoogeveen.

Uitgelicht

Zoeken