Lees voor

Het Activum

Hét nieuwe sporthart van Hoogeveen:  Het Activum

Het Activum ligt letterlijk in het hart van de campus onderwijs en sport in het Bentinckspark, Sportveldenweg 2, 7902 NX Hoogeveen. Een unieke plek voor scholieren, sporters en recreanten midden in Hoogeveen.

Het Activum heeft twee sporthallen en een gymzaal. Overdag wordt de sporthal gebruikt voor gymlessen van het voortgezet onderwijs. ’s Avonds en in de weekenden sporten de verenigingen in het Activum. De topsporthal telt 1.100 vaste tribuneplaatsen. De capaciteit kan worden uitgebreid tot 2.100, zodat er grote sportevenementen plaats kunnen vinden. Het gebouw heeft twaalf kleedkamers en een gezamenlijk sportcafé voor de gebruikers van de atletiekbaan en het Activum.

Vanuit het trendy sportcafé heeft u een mooi uitzicht over de atletiekbaan en de topsporthal. Het sportcafé is een prachtige accommodatie geworden die past bij de regionale uitstraling van het Bentinckspark en het Activum.
De praktijkruimte in het Activum is verhuurd aan fysiotherapeut Christiaan Brouwer. Hij is sportfysiotherapeut en wil zich naast de behandeling van blessures gaan richten op het voorkomen van blessures.

Het Stadion

Duurzaamheidsambities

Het Activum gaat ook een stevige bijdrage leveren aan de gemeentelijke duurzaamheidsambities. Zo is het ‘gasloze’ gebouw voor de warmtelevering en koeling aangesloten op het warmte-koudeopslagsysteem van de Waterleidingmaatschappij Drenthe. Dit systeem wordt gevoed door de winning van leidingwater. De stroom wordt voor een groot deel opgewekt via de ruim 900 zonnepanelen die op het dak van het Activum liggen. En in het hele gebouw is gebruikt gemaakt van energiezuinige Led verlichting.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over het Activum, kunt u contact opnemen met Leny Oostenveld evenementencoördinator van de gemeente Hoogeveen: info@bentinckspark.nl

Het Activum, Sportveldenweg 2, 7902 NX HOOGEVEEN

De Ring

De Gym

Uitgelicht

Zoeken