Lees voor

Kindpakket

Eén op de negen kinderen kan door het lage inkomen van hun ouders niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. Daarom is het Kindpakket opgezet. Het kindpakket geeft kinderen wel die mogelijkheid.

- Gehuwden/samenwonenden met kinderen mogen maximaal €1544,38 netto per maand aan inkomen hebben om in aanmerking te kunnen komen.
- Voor alleenstaande ouders met kinderen geldt een maximum van €1081,07 netto per maand.

Ligt het netto maand inkomen lager dan deze bedragen en is uw kind 17 jaar of jonger dan komt u in aanmerking voor het Kindpakket.

Hieronder een overzicht van regelingen voor uw kind.

 • Speel- o-theek Hoogeveen

  U heeft de mogelijkheid om een jaarabonnement van de speel-o-theek aan te vragen. U kunt dan een jaar lang speelgoed lenen bij de speel-o-theek in Hoogeveen net zoals boeken bij de bibliotheek.

 • 12-badenkaart zwembad De Dolfijn in Hoogeveen

  U kunt gebruik maken van een 12-baden kaart voor de Dolfijn. Op vertoon van deze kaart bij de kassa kan uw kind 12 keer zwemmen. Het is ook mogelijk als gezin gebruik te maken van deze kaart.

 • ID-Kaart of Reisdocument statushouders

  Het is mogelijk een ID-kaart aan te vragen voor uw kind.

 • Fietsonderhoud

  Door het fietsonderhoud hebben de kinderen de mogelijkheid op een veilige fiets te rijden.

 • Activiteitenfonds

  Voor inkomens tot 110% van de bijstandsnorm
  Om gebruik te kunnen maken voorzieningen op maatschappelijk, cultureel en sportief gebied is het activiteitenfonds ingesteld . Maakt u kosten voor het zwembad, museumbezoek, de krant, de TV, het theater, een sportvereniging, etc. dan kunt u een bijdrage aanvragen voor uzelf en uw gezinsleden. De bijdrage is € 85 per gezinslid per jaar. Voor deze regeling geldt geen vermogenstoets.

 • Regeling bijkomende studiekosten schoolgaande kinderen

  Voor inkomens tot 110% van de bijstandsnorm
  Ouders met schoolgaande kinderen tot 18 jaar kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de zogenaamde bijkomende studiekosten van hun kind(eren).

 • Peuterspeelzaal

  Voor inkomens tot 110% van de bijstandsnorm
  De vergoeding is bedoeld voor kinderen tot 4 jaar, daarna gaan ze naar het basisonderwijs. De volledige eigen bijdrage wordt vergoed. U moet bewijsstukken overleggen.

 • Jeugd sport- en cultuurfonds

  Alle kinderen moeten mee kunnen doen aan sport- en cultuuractiviteiten. Het Jeugd sport- en cultuurfonds biedt in Hoogeveen gezinnen met een laag inkomen op praktische manier een oplossing. Via een intermediair zoals de gemeentelijke sport-combinatiefunctionaris kan een gezin per kind een aanvraag doen. Het fonds zorgt, zodra de aanvraag is goedgekeurd, voor de financiële afhandeling met de sport- of cultuuraanbieders. Dit doet het fonds door betaling van contributie en in sommige gevallen door bonnen voor materialen.

Uitgelicht

Zoeken