Lees voor

Wethouder Otten op bezoek bij innovatief maakbedrijf Profilco

Foto: Gerrit Boer

1 augustus 2017 - Wethouder Bert Otten heeft vorige week het ‘High tech connect-magazine’ overhandigd aan directeur Jan Tabak van Profilco. Profilco is een innovatief bedrijf als het gaat om het ontwikkelen en produceren van allerlei soorten filters en scheidingstechnieken.

Vierkant voor werk

In het kader van Vierkant voor Werk, het samenwerkingsproject tussen Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen, vond laatst een ontmoeting plaats tussen dertig bedrijven uit deze regio met een even groot aantal in de High Tech sector in Twente. Het was de eerste aanzet tot het ontwikkelen van een zinvol bedrijven netwerk in de maakindustrie in de Vierkantregio. Mischa Baert, directeur van Fokker was gastheer van deze eerste ontmoeting.

Magazine

Het magazine is de neerslag van de eerste netwerkdag tussen bedrijven in de moderne maakindustrie. Eén van de aanwezige bedrijven op High Tech connect was Profilco uit Hoogeveen. Een modern innovatief maakbedrijf. Het bedrijf opereert nationaal, maar levert ook internationaal aan tal van grote industrieën over de hele wereld.

Wethouder Bert Otten wil juist deze kleine, vaak onbekende bedrijven, de zogenaamde ‘hidden champions’ graag meer voor het voetlicht brengen. ‘We laten nog lang niet genoeg zien welke fantastische bedrijven er in het MKB in Hoogeveen gevestigd zijn’, aldus Otten.

 

Uitgelicht

Zoeken