Lees voor

Open Bedrijven Dag Hoogeveen opnieuw een succes!

8 november 2017 - De open bedrijvendag was afgelopen zaterdag opnieuw een schot in de roos, want ook de vijftiende editie wist vele duizenden bezoekers op de been te krijgen. Jong en oud trokken er op uit om een bezoek te brengen aan een of meer van de ruim dertig deelnemende bedrijven. Het initiatief voor deze jaarlijkse open bedrijvendag is 15 jaar geleden genomen door Economische Zaken en wordt sindsdien jaarlijks samen met de ondernemers georganiseerd. Economische Zaken is nog steeds actief betrokken bij de organisatie. 

Het format is zo succesvol dat het 5 jaar geleden over geheel Drenthe is uitgerold. Innmiddels wordt op de 1e zaterdag van november in alle Drentse gemeenten een Open Bedrijven Dag georganiseerd en zetten zo'n 350 bedrijven hun deuren open voor het publiek. In aanwezigheid van een grote groep genodigden/belangstellenden vond de officiele opening zaterdag plaats bij Heijs Food Products aan de Parmentierstraat. De openingshandeling werd verricht door de heer Harjo Woldtinge, voorzitter van de stichting OBD, de heer Henk Benedictus van het gastbedrijf Heijs en wethouder Bert Otten.

De wethouder liet weten trots te zijn op de bedrijven in Hoogeveen. 'Er zijn zoveel prachtige bedrijven, laat dat zien. Weg met de bescheidenheid en weest trots was zijn oproep.' Lof was er ook voor de organiserende stichting. Dit succes 15 jaar weten te continueren is een kunst en hij complimenteerde de stichting met het jaarlijkse succes. Tot slot benadrukte hij ook het grote belang van de OBD voor de jeugd om zich te orienteren op zijn toekomstige beroep en opleiding en om te zien welke prachtige bedrijven er in Hoogeveen zijn om te werken.
 

 

Uitgelicht

Zoeken