Lees voor

Overzicht Maand van de Ondernemer

Op 30 oktober verscheen bij het Torentje een extra informatiepagina over de Maand van de Ondernemer.

Ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. MKB-Nederland heeft daarom vrijdag 16 november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. De gemeente Hoogeveen gaat een stap verder en heeft de hele maand november uitgeroepen tot Maand van de Ondernemer. In deze maand worden tal van activiteiten voor ondernemers georganiseerd. Waarom? Om te laten zien dat de gemeente haar ondernemers koestert.

Voor het college van Burgemeester en Wethouders en het team Economische Zaken is het een leuke maand. Om de relatie met het Hoogeveense bedrijfsleven nog verder te versterken worden vele bedrijfsbezoeken afgelegd.

Op vrijdag 2 november is de Maand van de Ondernemer officieel gestart. Samen met 400 basisschoolleerlingen hebben we tijdens de Dag van de Techniek, op vrijdag 2 november, de aftrap gedaan. Deze dag werd gevolgd door de Open Bedrijven Dag op zaterdag 3 november. Ook deze 16e editie was wederom een groot succes. Tijdens deze Open Bedrijven Dag hebben de accountmanagers van Economische Zaken en Sociale Zaken alle deelnemende bedrijven bezocht en een presentje gebracht als waardering voor hun inzet. Ook het college ging die dag op pad.

Beide dagen zijn nog maar het begin van de maand. Er staat nog veel meer op het programma zoals een aantal ontbijtsessies en lunches. Bedoeld om input en feedback op te halen, maar ook om de onderlinge banden te versterken en ondernemers met elkaar in contact brengen. Niet alleen ondernemers in hetzelfde vakgebied maar ook bedrijven die bij elkaar in de buurt gevestigd zijn kunnen elkaar op deze laagdrempelige wijze ontmoeten. Is dit nodig? Ja, we horen te vaak dat ondernemers niet weten wie hun mede ondernemers zijn. Een gemiste kans zeker in een wereld waarin het draait om netwerken en verbinden.

Speciaal voor starters en ondernemers die in de afgelopen drie jaren een zaak zijn gestart, is er op 16 november een bijeenkomst in het gemeentehuis.

De Maand van de Ondernemer sluiten we op vrijdagavond 30 november feestelijk af met een inspiratiesessie voor ondernemers over nieuwe technologie. Inspirator en futuroloog Richard van Hooijdonk neemt de ondernemers mee in zijn belevingswereld en blikt vooruit naar de toekomst Deze avond wordt samen met de gemeente De Wolden georganiseerd.

U kunt zich nog aanmelden voor de bijeenkomsten op 16 en 30 november. Dit kan door een mail te sturen naar: a.stapel@dewoldenhoogeveen.nl.

Maand van de Ondernemer - extra informatiepagina Torentje

Uitgelicht

Zoeken