Lees voor

Nieuw ‘Leader-project’ gericht op buiten sporten en bewegen gaat van start

De ondernemersverenigingen in Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Midden-Drenthe slaan de handen ineen om de regio Zuidwest-Drenthe als attractief sportgebied op de kaart te zetten.

De goede voorzieningen (wandel- en fietspaden, zwem- en vaarwater) en diverse sportieve evenementen nodigen uit om actief buiten bezig te zijn. Buiten sporten en bewegen past bovendien in de groeiende aandacht voor gezond leven en geeft een extra dimensie aan de beleving van de natuur, zo is de gedachte achter dit project. Door het aanbod op sportgebied aan te vullen met nog meer bijzondere producten, zoals een ‘Nature Game’ en een ‘Glow-in-the-Dark pad’ moet de regio nog meer sportieve recreanten en toeristen trekken. Maar ook inwoners worden niet vergeten: ook zij worden aangemoedigd om er in de eigen omgeving op uit te gaan. Extra promotiemiddelen voor sportevenementen en promotie gericht op specifieke doelgroepen worden ingezet om zowel de toeristen als de inwoners te bereiken. 
Het project is tevens een kapstok voor ondernemers, die uitgenodigd worden om aan te haken en ideeën in te brengen. 

Het project ‘Buiten sporten en bewegen Zuidwest Drenthe’ wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van LEADER Zuidwest Drenthe. LEADER is een Europese subsidie voor Plattelandsontwikkeling. De Provincie Drenthe en de 5 gemeenten van  Zuidwest Drenthe zijn medefinanciers van het programma. Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. 

Uitgelicht

Zoeken