Lees voor

Meld u aan voor bijeenkomst Kansen Duitse gasten!

6 december 2017 - Op donderdagmiddag 11 januari 2018 wordt een bijeenkomst georganiseerd over de kansen van het aantrekken van meer Duitse gasten. 

Verblijfs- en dagrecreatie voor Duitse gasten: een groeimarkt voor Drenthe

Bijna 4,6 miljoen Duitse bezoekers ontving Nederland in 2016 en dat aantal groeit nog steeds. Van dat aantal komt circa 85% voor een toeristisch bezoek. Nederland is de derde bestemming van Duitsers voor korte en de 8e voor langere vakanties (minimaal 5 dagen). Duitsers vinden Nederland een goed bereikbare, gastvrije, vriendelijke en ontspannen bestemming die veel te bieden heeft op korte afstand van elkaar. Ze komen graag om uit te rusten, te relaxen en de ‘batterij op te laden’, om plezier met elkaar te hebben of om de omgeving te ontdekken. De feestdagen en vakanties in Duitsland in voor? en naseizoen zijn vaak niet tegelijk met die in Nederland. Dit biedt kansen voor seizoensverlenging.

Programma

Tijdens deze bijeenkomst licht Marketing Drenthe het profiel van de Duitse bezoeker toe, hoe Drenthe zich gaat richten op de Duitse gast en welke subsidiemogelijkheden er zijn. Daarnaast krijgt u concrete tips om de eerste stappen op de Duitse markt te zetten, een kijkje achter de schermen en een toelichting op de regionale kansen. Bekijk het volledige programma hier.

Aanmelden

De bijeenkomst wordt georganiseerd voor ondernemers in Zuidwest-Drenthe. Heeft u belangstelling? Dan kunt u zich tot en met 8 januari aanmelden via gemeente@dewolden.nl. Deelname is gratis. 

Uitgelicht

Zoeken