Lees voor

Masterclass Plus op 27 november over Circulaire Economie in het Kasteel in Coevorden

Tijdens de Masterclass Plus op 27 november in het Kasteel in Coevorden is het doel zoveel mogelijk zinvolle informatie uit te wisselen en alle deelnemers te inspireren om met Circulaire Economie aan de slag te gaan. Kennispoort Drenthe heeft daarom gekozen voor een opzet waarbij diverse sprekers uit de regio Dutch TechZone met ervaring aan het woord te laten. Zij delen informatie uit de praktijk en geven aan hoe hun bedrijf de stap naar Circulaire Economie heeft gemaakt.

Om een tipje van de sluier op te lichten alvast een korte introductie van enkele sprekers:

  • Directeur en circulair pionier Wido van den Bosch van Brink Industrial vertelt het aansprekende verhaal over hoe het bedrijf circulariteit niet alleen in de praktijk toepast op haar eigen productlijn LUNE, maar ook steeds meer van haar klanten helpt hun producten en daarmee hun business circulair te maken. Voeg daar een innovatief partnerschap model aan toe en circulariteit wordt niet alleen economisch interessant voor beide partijen, maar leidt ook tot innovaties en vergaande samenwerking in de keten.
  • Robert Milner van Van de Sant Innovations ontwerpt en produceert comfortabel duurzaam meubilair, gemaakt van zwerfplastic van zowel land als oceaan. Het meubilair stopt ontbossing, reduceert plastic afval, creëert lokale arbeid en is 100% circulair!
  • Milling Company Europe is gevestigd in het oude imposante Agrifirmpand in Emmen. Op grote schaal bewerken en verwaarden zij biomassa’s, grondverbeteraar en andere agrarische stromen. Samen met partners onderzoeken zij toepassingen van de diverse stromen. Biomassa is een verzamelterm voor hout, biologisch afbreekbare restproducten en zaken die voortkomen uit de verbouwing van gewassen, zoals graan, maïs, koffievliezen en cacaoresten. 

U kunt zich nog aanmelden voor deze interessante kennissessie.

Uitgelicht

Zoeken