Lees voor

Masterclass energietransitie: meld u aan!

Kennispoort Drenthe organiseert dinsdag 22 mei de vierde masterclass van dit jaar met als thema Energietransitie. U kunt gratis deelnemen aan deze masterclass.

Energietransitie is nogal een breed begrip, een verzamelwoord voor het het omschakelen van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Maar wat zijn deze energiebronnen van de toekomst dan? Elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of anders. Hoe gaan we daarmee om? Gaan we het opslaan in accu's of wellicht waterstof? En hoe gaan we die omschakeling maken? Hoe komen we aan kennis en mensen om dat te doen

Van het gas af!
Nederland gaat in 2050 van het gas af. Geen Gronings gas maar ook geen buitenlands gas. Wij willen hierin voorop lopen in de wereld. Maar om dat te doen moet er flink wat gebeuren; er moeten tussen de 1000 en 2000 woningen per dag worden aangepast om deze deadline te halen. Een behoorlijke uitdaging voor bestuurders, bewoners en ondernemers.

Wat is de invloed van de energietransitie voor u en uw bedrijf?

We staan voor een enorme klus waar nog niet al teveel mensen bij stil staan. Deze klus creëert zonder enige twijfel kansen voor wakkere ondernemers. hoe kunnen we daar gebruik van maken.

Ook deze keer nemen interessante sprekers u mee in hun verhaal over de gevolgen op het gebied van energie en mobiliteit.

Praktische informatie

Wanneer?:          Dinsdag 22 mei 2018
Hoe laat?:           15.30 - 19.00 uur
Waar?:                Alfa College, Voltastraat 33, 7903 AA Hoogeveen, 
(van 16.00 uur tot 18.00 uur zijn de sprekers aan het woord en van 18.00 uur tot 19.00 uur is er onder het genot van een hapje en drankje een groepsdiscussie)

Aanmelden via www.kennispoortdrenthe.nl/masterclass-energietransitie

 

Uitgelicht

Zoeken