Lees voor

MKB Fonds Drenthe zoekt ondernemers met gezonde ambitie

Ambitieuze Drentse ondernemers kunnen bij het MKB Fonds Drenthe aankloppen voor een financiële injectie. Het fonds, in 2014 ingesteld door de provincie Drenthe, verstrekt risicodragend kapitaal in de vorm van een achtergestelde lening of participatie. Er is in totaal 13 miljoen euro beschikbaar.
 
Interessante financiering
Er zijn wel wat voorwaarden aan deze interessante financiering verbonden. Er moet sprake zijn van groei of innovatie, de bedrijfsactiviteiten moeten in Drenthe plaatsvinden en er moet co-financiering zijn (waarvoor de lening van het fonds echter vaak een katalysator is). Investment managers Dave de Groot en Emmy Saimi-Roozeboom nodigen ondernemers met interesse uit om gewoon even te bellen: ‘In een telefoongesprek kunnen we vrij snel bepalen of het MKB Fonds Drenthe voor de betreffende onderneming mogelijk iets kan betekenen en kunnen we ook direct een afspraak maken bij de ondernemer om de plannen door te nemen.‘ Als er gefinancierd wordt, ontstaat er een samenwerking van gemiddeld 6 jaar, waarin de investment managers de ondernemer begeleiden op weg naar het doel waar zowel de ambitieuze ondernemer als het fonds belang bij heeft: verdere ontwikkeling van het bedrijf. Dit heeft dan ook als gevolg meer werkgelegenheid. ‘Wij doen meer dan alleen geld verstrekken, we helpen ook met coaching en netwerken, bijvoorbeeld. We zijn vaak een sparring-partner.‘

350 Arbeidsplaatsen
Ondernemers uit verschillende branches hebben er inmiddels baat bij gehad en groei bewerkstelligd. In de afgelopen vier jaar heeft het MKB Fonds Drenthe al 350 extra arbeidsplaatsen in onze provincie opgeleverd. De investment managers noemen als voorbeeld Tooling Holland in Emmen (producent van mallen voor de kunststofindustrie, investering in nieuwe machines om veranderende marktvraag aan te kunnen), TerraCarta in Hoogeveen (groeiend bedrijf, dat de kabels en leidingen onder de grond in kaart brengt) en Idee101 uit Assen (ontwikkeling gebruiksvriendelijke software voor bedrijven die projectmatig werken met mensen en materieel). Ook vanuit de horeca en de zorg zijn aanvragen gehonoreerd: Lubbelinkhof in Odoorn en De Havixhorst in De Wijk, bijvoorbeeld. Meer investeringen staan op www.mkbfondsdrenthe.nl.


‘Ondernemers uit alle branches, behalve de agrarische sector, kunnen bij ons aankloppen. Van zzp’er tot groot bedrijf. Ben je Drents ondernemer, heb je een gezonde ambitie en wil je verder met je bedrijf: bel ons dan.

Dave de Groot is bereikbaar op 06-55707967,

Emmy Saimi-Roozeboom op 06-46107413.
 

Uitgelicht

Zoeken