Lees voor

Lage rente op de Energielening Drenthe

9 juli 2018 - Sinds de Drentse Energie Organisatie zo’n drie weken geleden een rentekorting aankondigde en ondernemers tevens 75% van het geïnvesteerde bedrag bij het Energiefonds van de Provincie Drenthe kunnen lenen, loopt het storm op de website en met telefoontjes. Van de 2 miljoen euro die door de Drentse Energie Organisatie is gereserveerd voor Energieleningen in 2018, is binnen 3 weken al ruim een half miljoen euro weggezet bij 16 Drentse ondernemers die allemaal gaan voor energiezuinig of zelfs energieneutraal ondernemen.

Isolatie, LED-verlichting, warmtepomp en zonnepanelen

Steeds meer ondernemers nemen energiebesparende maatregelen in hun bedrijf. Door het aanbrengen van isolatie, LED-verlichting en/of een warmtepomp brengt men de energiekosten behoorlijk omlaag. Daarnaast maken veel bedrijven de keuze om de benodigde stroom zelf op te wekken door het dak vol te leggen met zonnepanelen.

Gratis Energiescan en lening met lage rentes

Naast de lage rente op de Energielening Drenthe (al vanaf 1% lenen voor looptijden van 5 en 10 jaar), kan het Drentse MKB bij de Provincie Drenthe een gratis Energiescan via Klimaatroute aanvragen. Naast de scan krijgt de ondernemer begeleiding bij het offerte traject. De provincie Drenthe en de Drentse Energie Organisatie willen met deze acties de ondernemers optimaal ondersteunen en de knelpunten naar duurzaam ondernemen wegnemen.

Aanvragen Energie Lening

Ondernemers kunnen op www.energieleningdrenthe.nl de financiering digitaal aanvragen. Actuele rentepercentages worden wekelijks op de website gepubliceerd.

Lees meer over de Drentse Energie Organisatie op www.drentseenergieorganisatie.nl

 

Uitgelicht

Zoeken