Lees voor

Karel Loohuis en Johann Bisschop bezoeken bakkerij Pandriks

Op maandag 20 november brachten Karel Loohuis en Johann Bisschop een bezoek aan bakkerij Pandriks in Meppel. Eigenaar Albert Hendriks heeft uitbreidingsplannen voor zijn bakkerij en Hoogeveen heeft de kans gegrepen om zich als goede vestigingsplaats op de kaart te zetten. Albert Hendriks zit al zijn hele leven ´in het brood´. Hij heeft zelf een compleet nieuw productieproces ontworpen om brood met de authenticiteit van ca. 1850 in zijn bakkerij te kunnen produceren. Albert Hendriks: “Eigenlijk produceren we het meest biologische brood wat je kunt bedenken, want wij zijn wars van verduurzaamheidsingredienten en smaakverbeteraars. Wij maken brood zoals brood behoort te zijn: Meel water, een beetje gist en zout!’’

Loohuis en Bisschop kregen de kans om Hoogeveen op de kaart te zetten als goede vestigingsstad. Ze werden rondgeleid door Albert Veurman in de fabriek waar elk uur 30.000 - 40.000 broden worden geproduceerd. De broden worden geproduceerd als bake-off producten. Supermarkten en bedrijven kunnen deze broden zelf afbakken zodat het zo vers mogelijk is.

Albert Veurman legt het productieproces uit
Foto: Albert Veurman legt het proces uit aan Karel Loohuis

Uitgelicht

Zoeken