Lees voor

Gedeputeerde Henk Brink over Dutch TechZone: volop ruimte en kansen voor logistieke ondernemers

Op 6, 7 en 8 november staat Dutch TechZone met een stand op de vakbeurs Transport & Logistics in Rotterdam. “Hiermee kunnen we uitdragen dat Dutch TechZone een fantastische regio is om te ondernemen”, aldus Henk Brink. Hij is gedeputeerde van de provincie Drenthe en lid van de Program Board van Dutch TechZone met logistiek in zijn portefeuille. “Deze regio is uitstekend bereikbaar, een schakelpunt tussen de Randstad, Hamburg en Berlijn, maar het ligt ook centraal ten opzichte van Scandinavië en Oost-Europa. De snelste transportroute van de haven van Rotterdam naar Duitsland, Scandinavië en de Baltische Staten loopt dwars door onze regio! Een gebied waar nog veel ruimte is om te ondernemen, waar de mensen nog willen aanpakken, waar mensen betrouwbaar zijn. Een gebied waar fantastische kansen liggen.”

Veel om mee te pronken
Niet alleen is er in de regio Dutch TechZone ruimte om te ondernemen volgens Henk Brink, maar zijn er ook al prachtige ontwikkelingen gaande en bijzondere en mooie bedrijven te vinden. “Emmen is het best bewaarde geheim”, vertelt Henk Brink lachend. “Zo zijn wij de groene chemiepoort van Europa. Chemical Cluster Emmen en Zuidoost-Drenthe focussen al jaren op de hightech ontwikkeling en productie van polymeren, composieten, vezels en garens. Ondernemers kunnen hier hun kansen verzilveren. Daar ben ik van overtuigd. In Dutch TechZone weten we van aanpakken, samen doorzetten en we hebben volop vakmensen met gouden handen. En dat past prima bij de logistieke sector.” Volgens Brink moet de regio de kansen laten zien, de parels een podium geven en trots zijn. “We hebben genoeg om mee te pronken.” Zo hebben we met Technologies Added de fabriek van de toekomst, volledig gebaseerd op industrie 4.0 toegankelijk voor start-ups en MKB-bedrijven. In Hoogeveen werken we aan een van de eerste wijken op waterstof. Daarnaast geven we bestaande energie-infrastructuur een nieuwe functie door de toepassing van waterstof en werken we aan een grensoverschrijdende energieregio (Smart Energy Regio Emmen-Haren, ofwel SEREH).

Jongeren enthousiast maken
In de Week van de Logistiek gaan leerlingen uit de Dutch TechZone op bezoek bij logistieke bedrijven. “Het is van belang om de jeugd erbij te betrekken”, aldus Henk Brink. “We leven in een tijdperk dat we alles doen en bedenken achter een iPad. Maar bedenk wel: als het transport stilstaat, staat de hele wereld stil. Wij zijn nog steeds een logistiek land, Nederland Distributieland. De sector verandert wel heel snel, maar het beeld van de sector nog niet. Het zou goed zijn als de jeugd bij de logistieke sector eens een kijkje achter de schermen neemt. We hebben ze nodig en hun enthousiasme kan de sector verder vooruit helpen.”

Niet concurreren maar samen sterker worden
Henk Brink is ervan overtuigd dat, als de wil er is, een fantastische logistieke regio van Dutch TechZone kan worden gemaakt. “Het is ook een kwestie van gunnen”, aldus Brink, die meent dat de bedrijven meer collega’s van elkaar zijn dan concurrenten. “En zo moeten we Dutch TechZone (inter)nationaal op de kaart zetten. Dutch TechZone is van iedereen. Daarom zetten we er samen de schouders onder.”

vakbeurs Rotterdam

Uitgelicht

Zoeken