Lees voor

Gebiedssafari door Zuidwest Drenthe: meld u en uw gasten aan

Op woensdag 7 februari 2018 kun je mee op gebiedssafari in onze regio. Tijdens deze gebiedssafari verkennen we het bijzondere aanbod en het verhaal van de regio door de bril van de gast die geïnteresseerd is in cultuurhistorie. Daarnaast is er volop gelegenheid om te netwerken.

Onze regio vertelt ‘Het verhaal van Nederland’

Onze regio vertelt ‘Het verhaal van Nederland’ Zuidwest Drenthe en de aangrenzende gebieden in Overijssel, Friesland en de Noordoostpolder. Het ontstaan van Nederland is goed zichtbaar in het landschap. Het gebied is een aantrekkelijke bestemming voor vakantie of dagje uit voor liefhebbers van cultuurhistorie met natuur. Er zijn nationale parken, hunebedden, de Maatschappij van Weldadigheid, grafheuvels, schaapskuddes met een herder, uitgestrekte heidevelden, prachtige brink- en esdorpen en een overgang van het oude naar het nieuwe land. Tijdens de safari staan we stil bij dit bijzondere aanbod en het verhaal van de regio.

Programma

We vertrekken begin van de middag vanuit Diever naar Appelscha voor een toelichting van de Jongens van Outdoor op de Bosbergtoren, bezoeken Sluis Dieverbrug voor een toelichting op de turfvaart in de Schotbalkenloods, vertrekken naar Ruinen voor een toelichting op het project Heerlyckheid Ruinen, met de vernieuwing schaapskooi en Ondernemend Ruinen, krijgen een toelichting op de stadswandeling te Meppel, brengen een bezoek aan Baarlo met het thema op de grens van het oude en nieuwe land, bezoeken het museum Koloniehof voor de Tentoonstelling Willem I ‘Welkom toen, welkom nu’ en sluiten onder het genot van een stamppotbuffet af met een toelichting vernieuwing hotel en dagrecreatie te Vledder. Het volledige programma leest u hier.

Aanmelden

Interessant voor jou en je gasten? Meld je dan aan uiterlijk 31 januari aan via info@gemeentewesterveld.nl. Deelname is gratis. Graag vooraf uw komst melden vanwege de reservering van de bus en de catering.

 

Uitgelicht

Zoeken