Lees voor

Eerste editie Hoogeveen on Stage een groot succes

Waar is het feestje?! Dat vroeg wethouder Gert Vos tijdens de opening van de eerste editie van Hoogeveen on Stage. Nou, hij weet inmiddels waar het feestje was. En het was feest, donderdagmiddag 15 maart in De Tamboer!

Daar vond de eerste editie van het Beroepenfeest van Hoogeveen on Stage plaats:
800 VMBO-leerlingen van RSG Wolfsbos en het Roelof van Echtencollege werden via de rode loper onthaald om kennis te maken met 240 beroepsbeoefenaren. Ook het Alfa college was actief betrokken. Zo'n 35 MBO-studenten werden ingezet bij de organisatie van het feest.
Prachtig om zoveel enthousiasme te zien bij zowel de leerlingen als bij de beroepsbeoefenaren die vertelden over hun beroep en hun dagelijkse werkzaamheden. Hoogeveen on Stage is een project om leerlingen te helpen bij hun beroepsoriëntatie. Wie kunnen dat beter vertellen dan de beroepsbeoefenaren zelf.

Alle leerlingen hebben minimaal twee afspraken gemaakt met bedrijven/beroepsbeoefenaren voor het vervolg op 29 maart wanneer ze op bezoek gaan bij de bedrijven van hun keuze.
Hoogeveen on Stage is een project in het kader van Hoogeveen Werkt aan werk en een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de 3 O's: Onderwijs, Ondernemers en Overheid.

Zie voor een impressie hier de link van RTV Drenthe.

Hoogeveen on stage

Hoogeveen on stage 2

Rode loper

Oudjes

 

 

Uitgelicht

Zoeken