Lees voor

Dutch Techzone: de nieuwe naam van Vierkant voor Werk

Vierkant voor Werk gaat vanaf 1 januari 2018 verder onder de noemer Dutch Techzone. 

Dutch Techzone bundelt bedrijven, kennisinstellingen en gemeenten uit de regio Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen samen aan een economisch sterke regio. Onderling zijn ze verbonden door de specialistische en hoogwaardige (maak)industrie die de regio rijk is. Een industriële topregio, mogelijk gemaakt door excellent vakmanschap. De regio wil onder de nieuwe naam meer ondernemers en vakmensen aan zich binden.

De naam Dutch Techzone is gekozen door de Program Board. De naam doet recht aan de economische vitaliteit van de regio, versterkt door excellent vakmanschap.

De economische ontwikkeling van de regio vraagt om aandacht en zorg. Het was in 2016 reden om de samenwerking Vierkant voor Werk te starten die vanaf 1 januari 2018 verder uitgerold wordt onder de naam Dutch Techzone. Via het Ministerie van Economische Zaken, Provincies Drenthe en Overijssel en regionale verbanden zijn er verbindingen met het landelijk, provinciaal, regionaal en lokaal beleid. Speerpunten in het programma zijn ondernemerschap, kennis en onderwijs, vestigingsklimaat en de samenwerkingscultuur en positionering van het gebied.

 

Uitgelicht

Zoeken