Lees voor

Drentse onderneming 2018, gewonnen door Vepa!

15 november 2018 - De Drentse Onderneming van het Jaar 2018 is gewonnen door Vepa uit Hoogeveen! Tijdens een spannende finale in het Atlas Theater in Emmen kwam Vepa Project Furiture als winnaar uit de bus. Van de ruim 70 inzendingen. Hiermee liet Vepa de twee andere finalisten - NewNexus uit Tynaarlo en Proxcys uit Nieuw-Amsterdam - achter zich. Vepa is daarmee de opvolger van Resato International uit Assen die in 2017 de titel won.

Vepa Project Furniture een begrip. Grote kans dat de lounge-unit op school, de stoel in het gemeentehuis, of de tafel in het ziekenhuis gemaakt is door Vepa uit Hoogeveen. Al meer dan 45 jaar maakt het familiebedrijf project- en kantoormeubilair, waarbij duurzaamheid een vereiste is.

Vepa heeft een platte organisatiestructuur waarin de ruim 140 medewerkers van directie tot productie een hecht team vormen. Tijdens de  heeftj Vepa juist geïnvesteerd in mensen en machines om zo duurzaam mogelijk te produceren. En dat dat gelukt is Vepa werd niet voor niets de grote winnaar van het Duurzaamste Bedrijf 2018.

Alles ademt duurzaamheid bij Vepa. Zo vindt de volledige productie plaats in eigen fabrieken in Nederland. Grondstoffen komen altijd bij de leveranciers uit de regio vandaan. Er is absoluut geen sprake van productie in lagelonenlanden. Verder wordt al het eigen restafval slim hergebruikt. Er worden zelfs producten gemaakt van het afval van anderen. Bijvoorbeeld PET-flessen uit de Amsterdamse grachten recyclen en er nieuwe meubelen van maken, zoals onze stoel Felt en de producten uit de Plastic Whale Circulair Furniture collectie.

Vepa is betrokken bij proeven om van gemaaid bermgras uit de provincie nieuw plaatmateriaal te maken. Janwillem: “Samen met de provincie, gemeentes en andere bedrijven onderzoeken we of het mogelijk is om een machine te bouwen die nieuwe meubelplaten maakt van gemaaid bermgras. Of van bijvoorbeeld oude kantoormeubelen die we retour krijgen. Wij vinden duurzaamheid enorm belangrijk en wij weten dat onze klanten dat ook vinden. Daarom zijn én blijven we graag de meest duurzame project- en kantoormeubelfabrikant van Nederland!

Daarom een  terechte winnaar en om de woorden van de voorzitter van de jury-voorzitter gedeputeerde Henk Brink te citeren “Het is een fantastische en duurzame onderneming. Een familiebedrijf dat veel met onderwijs en met opleiding doet. En ze doen veel voor de maatschappij. Er zit van alles in dat we graag bij andere ondernemingen zien”

Vepa winnaar

Uitgelicht

Zoeken