Lees voor

De zoektocht naar de Drentse onderneming van het jaar 2017 gaat van start

15 mei 2017 - Drenthe kent ruim 40.000 ondernemingen. Ondernemingen in vele soorten en maten. Van ondernemingen met omzetten van vele tientallen miljoenen en honderden werknemers tot startende ondernemingen met zeer kleine winstmarges en met geen of slechts 1 of 2 personeelsleden. Allemaal of althans bijna allemaal worden ze geleid door hard werkende, enthousiaste, gedreven en bezielde ondernemers. De Stichting 'Drentse Onderneming van het Jaar' wil door het jaarlijks toekennen van deze titel haar bewondering en waardering tonen voor al die zeer uiteenlopende, Drentse ondernemingen. De prijs onderstreept het belang van goed ondernemerschap voor de economie en de werkgelegenheid in Drenthe. Vorig jaar was de ZorgZaak uit Hoogeveen één van de drie finalisten.

De jury gaat dit jaar op zoek naar een onderneming in plaats van de ondernemer om hiermee recht te doen aan het geheel van de inzet van alle medewerkers en directie. Samen vormen zij het hart van het bedrijf en werken ze aan het succes van hun onderneming. Belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor de Drentse Onderneming van het Jaar zijn ondernemingen die vanuit een duidelijke strategische visie, op een creatieve en innovatieve wijze, een maatschappelijk en duurzaam verantwoord beleid voeren en daarmee ook financieel succesvol zijn. Bedrijven waar Drenthe trots op kan zijn.

Meerdere Drentse bedrijven, gemeenten (waaronder gemeente Hoogeveen) en provincie ondersteunen dit initiatief. Met de nieuwe opzet Drentse Onderneming van het Jaar wordt een bijdrage geleverd aan de zichtbaarheid van onze economische parels en daarmee ook onze regionale economie.

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden, maar een bedrijf kan ook door iemand anders worden aangemeld. Aanmelden kan tot 2 juni. Kijk voor meer informatie op de website van de stichting Drentse Onderneming van het jaar. 

Uitgelicht

Zoeken