Lees voor

Complimenten te over voor snelheid gemeente!

Op dinsdag 17 april sloeg wethouder Bert Otten samen met een toekomstige bewoners de eerste paal voor het nieuwe woonzorggebouw op het Grittenhofterrein.

Omdat er grote druk stond op het hele bouwproject stelde de gemeente een speciaal begeleidingsteam voor deze locatie samen. Daarin zaten verschillende projectleiders van Bouwbedrijf De Groot uit Vroomshoop en een aantal ambtenaren van de gemeente Hoogeveen. Talloze onderzoeken werden in gang gezet en een groot aantal procedures moest er gevoerd. Op 21 maart ontving de werkgroep onderstaande mail:


Partijen zijn zeer content over de constructieve houding van de gemeente Hoogeveen bij deze planontwikkeling. Namens De Groot Vroomshoop, Cosis en Domesta veel dank voor de snelle manier van werken; het is bijzonder fijn om op zo’n korte termijn over een omgevingsvergunning te beschikken. We hopen de komende maanden in eenzelfde voortvarend tempo de bouw te kunnen uitvoeren!


“Wij konden mede zo snel acteren omdat de bedrijven gezamenlijk telkens hun afspraken goed nakwamen”, antwoordde Bert Otten desgevraagd. “Een mooi voorbeeld dus van samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid “.
Bert is de eerste Hoogeveense wethouder die op de meest moderne manier een heipaal sloeg. Drukte is in dit geval een beter woord, want met deze nieuwe techniek worden heipalen van 21 meter lengte vrijwel geluidloos de grond ingeduwd.


Eerste paal DomestaEerste paal Domesta

Uitgelicht

Zoeken