Lees voor

Chauffeurstraject speelt in op vraag naar chauffeurs

29 november 2017 - Er is ontzettend veel vraag naar vrachtwagenchauffeurs. Daarom deed de gemeente vorig jaar een oproep aan mensen die belangstelling hebben om een opleiding te volgen zodat ze aan de slag kunnen als chauffeur. Het leverde veel reacties op vanuit de gemeenten Midden-Drenthe, De Wolden en Hoogeveen; zowel mensen met als zonder uitkering en mensen vanuit de WW hebben zich gemeld. 

Goede match maken

Twee daarvan zijn Marieke Gruppen en Obaidah Salaymeh. Zij haalden onlangs hun rijbewijs via uitzendbureau A28. Wethouder Bert Otten had woensdag de eer om een stukje te rijden met de kersverse vrachtwagenchauffeurs. Otten is blij met de goede resultaten van het chauffeurstraject: ‘We kunnen zo zorgen voor een goede en snelle match tussen werkzoekende en werkgever. Als we zien dat deze aansluiting niet tot stand komt doordat er te weinig opgeleide mensen beschikbaar zijn, steken we er graag energie in om mensen op te leiden. En dan blijken er gelukkig veel belangstellenden te zijn.’ 

Samenwerking

Het chauffeurstraject komt vooruit een samenwerking tussen gemeenten De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe, UWV, Alescon, Alfa-college en het UWV. Deze patijen trekken samen op vanuit de vraag van naar personeel en de behoefte van alle werkzoekenden. Waar nodig betrekken ze ook andere marktpartijen. Zo moet een goede en duurzame match ontstaan tussen vraag en aanbod van werk en een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het chauffeurstraject is een voorbeeld van een traject dat in dit kader opgestart is. 

foto Gerrit Boer

Uitgelicht

Zoeken