Lees voor

Hoogeveen - Beukemaplein

Mooie woonomgeving

Na de opening van de parkeergarage op De Kaap op 1 juni, biedt de gemeente bouwkavels aan waarbij kopers niet alleen de kavelgrootte maar ook het woningtype kunnen bepalen. Van bungalow tot eengezinswoning, het maakt niet uit! Zo wordt het mogelijk een eigen woning te ontwerpen en zelf te bouwen of te laten bouwen midden in het centrum. Wethouder Bert Otten: "Wonen in het centrum, met alle voorzieningen ‘in de achtertuin’. Twee-onder-één-kap of vrijstaand bouwen? Alleen of met een groep bouwen? Op het Beukemaplein is hier ruimte voor".

Bouwrijp maken

Het bouwrijp maken van het Beukemaplein wordt naar verwachting eind oktober 2017 afgerond. Vanaf dat moment kunnen de woningen worden gebouwd.

Nog een aantal kavels vrij

Er zijn al veel kavels onder optie, maar de gemeente heeft nog een aantal kavels vrij. Heeft u altijd al een woning willen bouwen in het stadscentrum? Neem dan contact op met de gemeente.

Projectmatige ontwikkeling huurwoningen

De gemeente Hoogeveen zoekt een ontwikkelaar voor de ontwikkeling en exploitatie van vrije sector huurwoningen voor het nieuwbouwplan op het Beukemaplein.

In juni is gestart met de verkoop van bouwkavels. De functie van dit voormalige parkeerterrein Beukemaplein wordt gewijzigd in wonen. Naast particuliere bouwkavels biedt gemeente Hoogeveen een gedeelte van het plangebied aan voor projectmatige ontwikkeling en exploitatie van huurwoningen. Door middel van een openbare inschrijving wil gemeente Hoogeveen een marktpartij voor de ontwikkeling selecteren.

Planning

22 november

Publicatie openbare inschrijving

29 november

Publicatie selectie en gunningsleidraad op www.hoogeveen.nl/kavelstekoop

14 december 12:00 uur

Uiterste datum voor indienen vragen van inlichtingen (e-mail)

21 december 12:00 uur

Beantwoording vragen door gemeente Hoogeveen (e-mail)

25 januari 12:00 uur

Sluiting indieningstermijn inschrijvingsdocument

8 februari 2018

Optionele presentaties

13 februari 2018 - 12:00 uur

Voorlopige gunning


Publicatie selectie- en gunningsleidraad

Nadere informatie over de procedure en de wijze van gunning staat beschreven in de ‘Selectie en Gunningsleidraad Beukemaplein’.

Uitgelicht

Zoeken