Lees voor

Wonen en Leven

Wonen en Omgeving

De gemeente Hoogeveen heeft ruim 55.000 inwoners en bestaat uit de dorpen:

  • Elim
  • Fluitenberg
  • Hollandscheveld
  • Nieuweroord
  • Nieuwlande
  • Nieuw Moscou
  • Noordscheschut
  • Pesse
  • Stuifzand
  • Tiendeveen

Bekijk meer informatie over de geschiedenis van Hoogeveen.

Wonen in het centrum

Nieuw Moscou

wonen in Hoogeveen

Wonen in de dorpen (Holl'veld)

Onderwijs en Werk

Binnen en buiten de gemeente Hoogeveen zijn verschillende mogelijkheden voor kinderopvang, peuterspeelzalen, basis- en voortgezet onderwijs en vervolgopleidingen. Overzichten hiervan vindt u onder de verschillende leeftijdscategorieën. Daarnaast vindt u hier informatie over leerplicht en vroegtijdige schoolverlaters en het centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Het CJG is een centrale plek waar u advies en/of hulp over opvoeden en opgroeien kunt vinden.

Bij het Werkplein in Emmen (Verlengde Spoorstraat) kunt u terecht voor informatie als werkzoekende, werkloze of als u uw baan dreigt kwijt te raken. De gemeente kan u helpen bij het aanvragen van verschillende soorten bijstand en regelingen rondom minima. De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) helpt mensen met een financieel probleem waar ze zelf niet (meer) uitkomen, en bij het voorkomen daarvan.

Hoogeveen kent veel vrijwilligers, ongeveer 12.000. De gemeente probeert hen zoveel mogelijk te ondersteunen. 

basisschool 300 Lassers
Hodij Coatings Alfacollege (AW) 05-10-06 300

Zorg en Welzijn

De gemeente Hoogeveen hanteert als basisprincipe eigen verantwoordelijkheid. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen leven. De gemeente komt in beeld wanneer mensen deze verantwoordelijkheid niet vanuit hun eigen kracht kunnen dragen en hun sociale omgeving geen of onvoldoende steun kan bieden. De gemeente staat voor een degelijk sociaal vangnet met een scala aan mogelijkheden, zoals een actieve inkomensondersteuning, goede schuldhulpverlening, hulp bij het zoeken van een baan en zorg dichtbij en op maat.

De zorgbus

De smederijen van Hoogeveen

Ondernemen

Hoogeveen verwelkomt ondernemers. Ondernemers met creatieve en innovatieve ideeën die ruimte zoeken om zich (verder) te kunnen ontwikkelen. Hoogeveen biedt hen de ruimte om plannen te realiseren op een van de vele bedrijvenlocaties. Door de strategische ligging heeft Hoogeveen zich sterk ontwikkeld in verschillende sectoren en zijn er voldoende vestigingsmogelijkheden voorhanden.

De gemeente adviseert u graag. De accountmanagers van Economische Zaken staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Maar veel informatie is ook op deze site te vinden. Waar moet u allemaal aan denken als startende ondernemer of als u op de markt wil staan? In de overzichten op deze site kunt u de antwoorden vinden.

U wilt vooruit als ondernemer. Hierbij krijgt u te maken met regelgeving en moet u voor verschillende zaken een vergunning aanvragen. De gemeente kan u verder helpen om te bepalen wat u nodig heeft. In het digitaal loket kunt u informatie vinden over de diverse producten en diensten van de gemeente. In veel gevallen kunt u deze ook online aanvragen.

 

Ondernemen luchtfoto

Ondernemen TVM-Unigarant

Uitgelicht

Zoeken