Lees voor

Er op uit

De gemeente Hoogeveen heeft een gevarieerd aanbod aan kleinschalige musea en een aantal aantrekkelijke toeristische bezienswaardigheden.

Vliegtuigjes zien opstijgen, parachutisten zien landen, een oude korenmolen in bedrijf zien of een museum bezoeken? Het kan in Hoogeveen.

Hoogeveen Airport- Vlieg er eens uit!

foto airport hoogeveen

Op het terras van Hoogeveen Airport raakt u niet snel uitgekeken. U ziet vliegtuigjes opstijgen en landen, parachutisten vanuit het blauw dichterbij komen en zweefvliegtuigen aan de kabel omhoog klimmen.
Leren zweefvliegen of parachutespringen? Bekijk de website van Hoogeveen Airport.

Korenmolen De Zwaluw

foto korenmolen de zwaluw

Korenmolen De Zwaluw stamt uit 1834 en is een van de weinige korenmolens die meel produceert voor de bakkers in de omgeving. De molenaar doet dat nog net als zijn voorgangers in de vorige eeuw. Wist u dat het beroep van molenaar in 2017 tot immaterieel erfgoed is benoemd?

Als de wieken draaien, heet de molenaar u graag welkom aan de Van Echtenstraat! De molen is in ieder geval geopend op donderdag van 10.00 tot 12.30 uur, vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 12.30 uur. De molen heeft ook een winkeltje. 

Huis te Echten

In Echten staat een prachtige havezathe. U vindt dit fraaie gebouw op het voormalig landgoed van de familie Van Echten, de grondleggers van Hoogeveen. Rond de havezathe ligt een vrij toegankelijke beeldentuin.

Onderduikersmuseum de Duikelaar

In het onderduikersmuseum< wordt het verhaal verteld van het dorp Nieuwlande in de oorlogsjaren. Het dorp staat bekend om het herbergen van vele Joodse onderduikers. Twee van deze onderduikers schreven wekelijks een illegaal krantje dat de naam “De Duikelaar” droeg.

Zwemmen

Ook voor de echte waterratten zijn er mogelijkheden in Hoogeveen. U kunt heerlijk baantjes trekken in Zwembad de DolfijnIn de zomer is zwemplas Schoonhoven in Hollandscheveld een mooie bestemming om af te koelen.

Bowling

Voor een middagje bowlen of darten kunt u terecht bij Kiri Bowling. Zowel bij mooi als slecht weer een leuke activiteit om te doen.

Spelen op de boerderij

Samen met de kinderen even een kijkje op de boerderij nemen, spelen en een ijsje eten? Hoeve Sonneclaer is dan de ideale locatie voor u. 

Uitgelicht

Zoeken