Lees voor

Kunst en cultuur

Hoogeveen biedt vele mogelijkheden voor de kunst- en cultuurliefhebber. Dit geldt naast de stad, ook voor de omliggende dorpen. In het onderstaande overzicht geven wij u een indruk van het aanbod. Wilt u meer weten, loop dan gerust eens binnen bij het toeristisch informatiepunt of kijk op de site van de onderstaande organisaties.

 • Filmhuis Hoogeveen

  Het filmhuis Hoogeveen zorgt voor de presentatie van de zogenaamde kwaliteitsfilms van recente datum of uit de oude doos, uit binnen- en buitenland.

 • Gemeentegids

  In de gemeentegids vindt u onder andere informatie over clubs, organisaties en verenigingen in de gemeente Hoogeveen.

 • Openbare bibliotheek

  De openbare bibliotheek in Hoogeveen heeft een ruime collectie boeken, cd's en dvd's. Ook de Kunstuitleen en de Verhalenwerf zijn in de bibliotheek ondergebracht.

 • Theater

  Theater en Congrescentrum De Tamboer is meer dan een theater. Het is een omgeving om te ontmoeten, te inspireren, te leren, te delen, te ontdekken, te ontplooien en te ontspannen.

 • Toeristisch Informatie Punt (TIP)

  Bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) kunt u terecht voor lokale toeristische informatie. Het TIP is gevestigd in Punt H aan de Hoofdstraat 17a in Hoogeveen.

 • Verhalenwerf

  Het verhaal van Hoogeveen wordt verteld aan de hand van de schatkamer van Hoogeveen. Oftewel de topstukken uit de museumcollectie: beelden, foto’s herinneringen en multimedia. In de loop der jaren zijn duizenden objecten verzameld. De bibliotheek blijft museale taken uitvoeren en doet dit in de vorm van een verhalenwerf, een actieve ontmoetingsplek.

Uitgelicht

Zoeken