Lees voor

Wandelen in Hoogeveen en omgeving

Er zijn diverse mooie wandelroutes in Hoogeveen en de directe omgeving. Zowel korte als lange afstanden en ook toegankelijk voor mindervaliden.

Knapzakroute Tiendeveen

De knapzak-wandelroute Tiendeveen heeft drie afstanden: 5 km, 9,5 en 13,5 km. Het bij de route horende boekje biedt u informatie over de ontstaansgeschiedenis van het dorp Tiendeveen en het afwisselende landschap in de omgeving. De wandeling geeft ook een indruk van de ontginning van hoogveen. Dit boekje is te koop bij het toeristich informatiepunt.

Kunst & Natuurroute Echten

In en om het eeuwenoude Echten is een fiets- en/of wandelroute van 20 km langs diverse kunstobjecten. De combinatie van beeldende kunst en natuur is bijzonder. Elk jaar kent de route nieuwe kunst. De start is bij recreatiepark Westerbergen.

Wandelroutes Schoonhoven

Door de bossen rond Hollandscheveld lopen diverse paaltjesroutes. Ze beginnen bij het parkeerterrein van recreatiegebied Schoonhoven. Een mooie route met uitleg over het ontstaan van het gebied kunt u bekijken op de site van het Drents Landschap.

Wandeling Het Bovenveen

De wandelroute Het Bovenveen van 2,3 km door de boswachterij Ruinen is bijzonder geschikt voor mindervaliden. De bospaden zijn breed, verhard en de bordjes met natuurinformatie staan lager dan gebruikelijk. Staatsbosbeheer houdt het waterpeil in het gebied hoog, waardoor oorspronkelijke hoogveenplanten kansen krijgen. Zo ziet u bijvoorbeeld in mei en juni de bloeiende veenpluis.

Stadswandelingen

Hoogeveen heeft diverse stadswandelingen. De Trommelslagerroute (5,3 km) gaat langs historische en recente monumenten. U passeert het beeld van de Trommelslager. Drie eeuwen geleden liep deze tamboer op zondag door het dorp om de veenarbeiders op te trommelen voor de kerkgang en nog steeds loopt de trommelslager regelmatig zijn zondagse route door het centrum.

Onder leiding van een gids kunt u het centrum van Hoogeveen in groepsverband bekijken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor diverse doelgroepen. Meer informatie kunt u krijgen bij het toeristisch informatiepunt, Hoofdstraat 17a in Hoogeveen.

Wandelroutes op de kaart

Wandelroutes zijn verkrijgbaar bij het toeristisch informatiepunt, Hoofdstraat 17a in Hoogeveen.

Golfen

Wilt u graag een balletje slaan in een mooie, groene, rustige omgeving? Dan is een bezoek aan golfbaan Martensplek in Tiendeveen zeker de moeite waard. Na 9 of 18 holes kunt u op het terras heerlijk genieten van de omgeving. Voor een langer golfverblijf kunt u overnachten in het gelijknamige hotel dat naast de golfbaan ligt.

Uitgelicht

Zoeken